Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Έξι νέα ρεκόρ για έργα των Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Γιάννη Τσαρούχη, Απόστολου Γεωργίου, Κωνσταντίνου (Ντίκου) Βυζαντίου και Γεωργίου Λάππα σημειώθηκαν στη χθεσινή δημοπρασία του Οίκου Sotheby's στο Λονδίνο.Το συνολικό ποσό των 4,6 εκατ.ευρώ συγκέντρωσε στη χθεσινή δημοπρασία ο Οίκος Sotheby's.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φράγκο, επικεφαλής των "Greek Sale" του Οίκου Sotheby's, ο εν λόγω Οίκος πούλησε πέντε έργα για περισσότερο από 100.000 στερλίνες και τρία για περισσότερο από 300.000 στερλίνες.

Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας αναδείχθηκε ο Μυστράς του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, το οποίο πωλήθηκε για 520.809 ευρώ. Το αριστούργημα του Γιάννη Τσαρούχη με τίτλο "Στρατιώτης Χορεύει Ζεϊμπέκικο" σημείωσε νέο ρεκόρ -πωλήθηκε για 408.518 ευρώ- για τον καλλιτέχνη σε δημοπρασία.

Το έργο "Μεγάλη Παρασκευή, Ελλάδα" του Θεόδωρου Ράλλη πέτυχε την τιμή των 464.663 ευρώ. Το "Γελαστό Αγόρι" του Γεώργιου Ιακωβίδη πωλήθηκε για ποσό μεγαλύτερο από το τριπλάσιο της χαμηλής αρχικής εκτίμησης αγγίζοντας το ποσό των 219.026 ευρώ.

Δημοπρατήθηκαν επίσης ακόμη 17 έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς, τα έσοδα (177.441 ευρώ) από τις πωλήσεις των οποίων θα προσφερθούν για τους σκοπούς της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί".

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com