Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/12/2010 04:13:00 μ.μ.

Η τηλεόραση αργά τη νύχτα...παχαίνει

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Όταν κάποιος παρακολουθεί αργά τη νύχτα τηλεόραση ή κάθεται στον υπολογιστή αυξάνει τις πιθανότητες να γίνει παχύσαρκος, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.


Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Columbus στο Οχάιο, υποστηρίζουν πως οι μεταμεσονύκτιες "συνήθειες" αποσυντονίζουν τον μεταβολισμό του ανθρώπου, με αποτέλεσμα να του "ανοίγει" η όρεξη τις ώρες που δεν πρέπει.

Η εν λόγω έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Proceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, έγινε σε ποντίκια, τα οποία οι επιστήμονες δεν τα άφηναν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι ποντικοί πήραν κιλά εξ αιτίας της συνεχούς έκθεσης στο φως και της αϋπνίας, μέσα σε πολύ μικρό διάστημα, μάλιστα, καθώς "βγήκαν" από το πρόγραμμα τους και έτρωγαν ακατάπαυστα σε λάθος ώρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να έχει η στάση αυτή και στους ανθρώπους, οι οποίοι συνηθίζουν να τρώνε αργά το βράδυ σνακ μπροστά στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή.

Η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή και η παραμονή επί ώρες μπροστά από την τηλεόραση έχουν ήδη αναγνωριστεί ως παράγοντες που προκαλούν παχυσαρκία.

Ωστόσο, μέχρι τώρα οι επιστήμονες πίστευαν πως η παχυσαρκία συνδέεται μόνο με την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com