Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/28/2010 10:12:00 π.μ.

Cloudscapes - Αγγίξτε τα σύννεφα!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Το Cloudscapes, είναι ένα "έργο τέχνης" από τα πιο πολυσυζητημένα που παρουσιάζεται μέσα στο Corderie. Έναν χώρο μήκους 319 μέτρων όπου κάποτε φυλασσόντουσαν τα συρματόσχοινα και τα καλώδια για το ιταλικό ναυτικό.Ο αρχιτέκτονας Tetsuo Kondo σε συνεργασία με την Γερμανική εταιρεία Transsolar που ειδικεύεται σε κλιματολογικές μηχανές, γέμισε ένα κλειστό χώρο μέσα στο Corderie με σύννεφα!Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο σύννεφο, κινούμενη από κάτω, μέσα και πάνω απ' αυτό, ανεβαίνοντας μια ελικοειδή ράμπα ύψους 4,3 μέτρα που έχει στηθεί στο κέντρο του δωματίου. Το σύννεφο βασίζεται στο φυσικό φαινόμενο του κορεσμένου αέρα. Η ατμόσφαιρα πάνω και κάτω από το σύννεφο έχει διαφορετική θερμοκρασία και υγρασία, δημιουργώντας αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο.Για την ακρίβεια, τρία στρώματα αέρα διοχετεύονται στο δωμάτιο: δροσερός και ξηρός αέρας στο κάτω μέρος, ζεστός υγρός αέρας στη μέση για την δημιουργία του σύννεφου και ζεστός ξηρός αέρας στην κορυφή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com