Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/22/2010 03:01:00 μ.μ.

Οι πιο δυνατές και πιο παράξενες μπύρες του κόσμου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Η μπύρα είναι από τα πιο γνωστά και ίσως το αρχαιότερο από τα οινοπνευματώδη ποτά. Είναι το τρίτο πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο μετά το νερό και το τσάι. Παράγεται μέσω της διαδικασίας της ζύμωσης, και προέρχεται κυρίως από σπόρους δημητριακών, συχνά από βύνη κριθαριού και σιταριού, αραβόσιτου (καλαμπόκι), αλλά και ρυζιού. Οι περισσότερες μπύρες είναι αρωματισμένες με λυκίσκο, που προσθέτει την πίκρα και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, αν και υπάρχουν αρκετές άλλες αρωματικές ουσίες όπως βότανα ή φρούτα που μπορεί να συμπεριληφθούν.
Ορισμένες από τις πρώτες γνωστές γραπτές αναφορές για την παραγωγή και διαμονή της μπύρας είναι στον "Κώδικας του Χαμουραμπί", όπου περιλαμβάνει νόμους για την μπύρα και τις αίθουσες που φυλάσσεται, καθώς και στο "The Hymn to Ninkasi", μια προσευχή από την Μεσοποταμία για την θεότητα της μπύρας, που χρησιμοποιόταν περισσότερο ως μέθοδος για να περάσει η συνταγή της παρασκευής της και στις επόμενες γενιές.
Οι μπύρες συνήθως κατηγοριοποιούνται σε δύο βασικές κατηγορίες ανάλογα με το είδος της ζύμης ή μαγιάς που χρησιμοποιείται και ειδικότερα τους ζυμομύκητες που επιλέγονται για την παρασκευή της.
Ale
Το είδος αυτό αναφέρεται στη μπίρα που παράγεται με χρήση του ζυμομύκητα Saccharomyces cerevisiae. Στα ελληνικά αποκαλείται και αφροζύμωτη μπίρα ή μπίρα αφροζύμης, διότι η συγκεκριμένη μαγιά, κατά τη διάρκεια της ζύμωσης ανέρχεται στην επιφάνεια του μούστου. Αυτό το είδος μπίρας, υφίσταται ζύμωση σε σχετικα υψηλές θερμοκρασίες 15-23 °C ενώ η μεταζύμωση διαρκεί συνήθως μικρό χρονικό διάστημα. Υποκατηγορία των αφροζύμωτων αποτελούν και οι σταρένιες μπίρες ή Weiss.

Lager
Οι μπίρες αυτής της κατηγορίας είναι οι ευρύτερα διαδεδομένες και καταναλώνονται περισσότερο. Παρασκευάζονται με χρήση του ζυμομύκητα Saccharomyces carlsbergensis. Η μαγιά τους, κατά τη ζύμωση, υφίσταται καθίζηση στο βυθό του μούστου για αυτό και αποκαλούνται στα ελληνικά βυθοζύμωτες ή μπίρες βυθοζύμης. Οι μπίρες Lager υφίστανται ζύμωση σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, συνήθως 6-12 °C ενώ η διαδικασία της μεταζύμωσης διαρκεί μερικούς μήνες. Για το λόγο αυτό, η τελικά παραγόμενη μπίρα φυλάσσεται σε αποθήκες, γεγονός που οδήγησε και στον όρο -lager που στα γερμανικά σημαίνει -αποθήκη. Στις βυθοζύμωτες μπίρες ανήκει και το είδος Pils, διαφέρει όμως από τις Lager ως προς την περιεκτικότητα σε λυκίσκο.

Η "δύναμη" της μπίρας είναι συνήθως γύρω στο 4% έως 6% αλκοόλη κατ 'όγκο (αοβ) αν και μπορεί να κυμαίνεται σε λιγότερο από 1% αοβ, αλλά και πάνω από 20% αλκοολικούς βαθμούς σε σπάνιες περιπτώσεις.
http://img59.imageshack.us/img59/8319/beerinfo.png

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com