Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/03/2010 05:28:00 μ.μ.

Τα κοντά ποτήρια «χωρούν» περισσότερο αλκοόλ

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Μια καλή μέθοδο για να μην μεθάτε ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες. Όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποι που πίνουν κρασί, μπίρα ή ουίσκι σε χαμηλό ποτήρι, καταλήγουν να πίνουν σχεδόν διπλάσια ποσότητα σε σχέση με όσους πίνουν σε ψηλό ποτήρι. Οπότε, συνιστούν ανεπιφύλακτα η κατανάλωση αλκοόλ να γίνετε σε ψηλά ποτήρια...Η μελέτη πραγματοποιήθηκε υπό τον καθηγητή πειραματικής ψυχολογίας Τσαρλς Σπενς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εξαιτίας μιας κοινής οπτικής αυταπάτης, της οποίας οι άνθρωποι πέφτουν συχνά θύματα, καταλήγουν… με πονοκέφαλο από το πολύ ποτό.

Σύμφωνα με τον Σπενς, το μάτι και ο εγκέφαλος τείνουν να υπερεκτιμούν τις κάθετες αποστάσεις και να υποεκτιμούν τις οριζόντιες, με συνέπεια οι άνθρωποι να βάζουν συστηματικά μεγαλύτερες μερίδες αλκοόλ στα χαμηλά πλατιά ποτήρια και μικρότερες στα ψηλά λεπτά ποτήρια.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στην εν λόγω "παγίδα" δεν πέφτουν μόνο οι "ερασιτέχνες" που το βράδυ πίνουν ένα - δύο ποτηράκια στο σπίτι τους μετά τη δουλειά, αλλά και οι επαγγελματίες μπάρμαν και σερβιτόροι που υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο βάζουν 26% παραπάνω αλκοόλ στα χαμηλά ποτήρια σε σχέση με τα ψηλά.

Όμως το κυριότερο πρόβλημα το έχουν οι μη επαγγελματίες, που εκτιμήθηκε ότι μπορούν, χωρίς να το καταλάβουν, να πιουν μέχρι και 80% περισσότερο σε ένα κοντό ποτήρι σε σχέση με ένα ψηλό, ακόμα και στην περίπτωση που τα δύο ποτήρια, όταν είναι γεμάτα, περιέχουν ακριβώς τον ίδιο όγκο αλκοόλ.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com