Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

8/01/2010 05:34:00 μ.μ.

Σας παρενοχλούν; Τώρα μπορείτε να τους τιμωρήσετε!

Αναρτήθηκε από Anna-Maria Nomikou

Είναι βράδυ και έχετε απομείνει ως αργά στο γραφείο. Στο τέλος μιας ιδιαίτερα κουραστικής ημέρας παίρνετε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Ξαφνικά, ακούτε βήματα πίσω σας και μια ανδρική φωνή να λέει «Μανάρι μου! Τι εργαλείο είσαι εσύ!». Αν είστε γυναίκα και έχετε βαρεθεί να ακούτε, χωρίς να αντιδράτε, παρόμοια σεξιστικά υπονοούμενα από άνδρες, ήρθε επιτέλους η στιγμή να τους εκδικηθείτε: τώρα μπορείτε να τους κάνετε να πληρώσουν ακριβά για την ανοχή που τόσο καιρό δείχνετε!Χάρη σε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι που μόλις κυκλοφόρησε, η κάθε γυναίκα έχει επιτέλους τη δυνατότητα να κάνει τους άνδρες που την ενοχλούν να σωπάσουν... για πάντα. Ο τρόπος, αν και κάπως... μακάβριος, είναι απόλυτα πιστός στο πνεύμα των βιντεοπαιχνιδιών βίας και δράσης, τα οποία απευθύνονται κυρίως στο ανδρικό κοινό. Η πρωταγωνίστρια, μια νεαρή γυναίκα ντυμένη απλά, περπατά στον δρόμο μιας τυπικής αμερικανικής μεγαλούπολης. Διάφοροι άγνωστοι άνδρες την πλησιάζουν. Αλλοι της μιλούν ευγενικά, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω;» ή «Δεν θα ήθελα να φανώ αγενής, αλλά είστε γοητευτική». Αλλοι πάλι είναι περισσότερο... εκδηλωτικοί στις φιλοφρονήσεις τους, χρησιμοποιώντας φράσεις που συχνά αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα όρια της παρενόχλησης, όπως «Σ' αγαπώ», «Παράτα τον φίλο σου και έλα μαζί μου», «Είσαι θεά», «Θέλω να σε γλείψω». Η αντίδραση της κοπέλας σε αυτού του είδους τα σχόλια είναι άμεση: στους ευγενείς απαντά με την ίδια ευγένεια. Με τους χυδαίους, όμως, είναι αμείλικτη: βγάζει ένα αυτόματο όπλο και τους δολοφονεί εν ψυχρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι άνδρες που εμφανίζονται δεν προβαίνουν ποτέ σε σωματική παρενόχληση. Το παιχνίδι επιτρέπει στον παίκτη να σκοτώνει μόνο άνδρες που παρενοχλούν λεκτικά, όχι γυναίκες, ούτε διερχόμενους σιωπηλούς άνδρες. Στην πράξη όμως οι άνδρες που παρενοχλούν λεκτικά είναι τόσο πολλοί, ώστε μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη η πόλη έχει μεταμορφωθεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Το παιχνίδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Hey Baby» «ανέβηκε» πριν από λίγες μέρες στο Διαδίκτυο και έχει ήδη προκαλέσει θύελλα συζητήσεων στον Τύπο, την τηλεόραση και στα blogs. Η εικόνα μιας γυναίκας που κυκλοφορεί σε μια πόλη σκοτώνοντας όποιον άνδρα τολμήσει να την «πειράξει» λέγοντάς της φράσεις ερωτικού περιεχομένου, μπορεί να φαίνεται από υπερβολική έως αποκρουστική, αφού δεν συνάδει με τα κυρίαρχα πρότυπα θηλυκής συμπεριφοράς. Οπως όμως δηλώνει η Suyin Looui, η τριαντάχρονη Καναδή ασιατικής καταγωγής που επινόησε και σχεδίασε αυτό το παιχνίδι, στόχος της δεν ήταν να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι για να «βγάζουν τα απωθημένα τους» οι γυναίκες, αλλά μέσω της διαδραστικής λειτουργίας που χαρακτηρίζει αυτή την τεχνολογία να δείξει ποια βαθύτερα συναισθήματα γεννά στις γυναίκες η λεκτική βία που δέχονται καθημερινά στους δημόσιους χώρους.

Αν και εξαιρετικά βίαιο και μακάβριο, το παιχνίδι αυτό μπορεί να θεωρηθεί μια καταγγελία της σεξιστικής βίας των ανδρών, αλλά και μαρτυρία των βαθύτερων δολοφονικών αισθημάτων που γεννά στις γυναίκες αυτή η βία. Σίγουρα, πάντως, έχει καταφέρει να προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι μέσα σε λίγες μόνο ημέρες η δωρεάν διαδικτυακή έκδοση του παιχνιδιού, η basic, έχει ήδη δεχθεί πάνω από 60 χιλιάδες επισκέπτες, ενώ η premium έχει ήδη ξεπουλήσει, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανακοίνωση που διαβάζει όποιος επιχειρήσει να το παραγγείλει στην ιστοσελίδα:
www.heybabygame.com.

πηγή [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com