Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

7/09/2010 05:38:00 μ.μ.

Μια σπουδαία ανακάλυψη.

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Δύο αντισώματα που εξουδετερώνουν πάνω από το 90% των στελεχών του HIV μπορούν να οδηγήσουν στην παραγωγή εμβολίου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού. Επιστήμονες στο αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) βρήκαν πως τα δύο αντισώματα, VRCO1 και VRCO2, εξουδετερώνουν μεγαλύτερο ποσοστό στελεχών του θανατηφόρου ιού απ' οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα αντισώματα εντοπίστηκαν σε έναν φορέα, ο οποίος είναι γνωστός με τον κωδικό "Donor 45". Όπως διαπιστώθηκε ο οργανισμός του 60χρονου άνδρα παράγει τα συγκεκριμένα αντισώματα. Εκπρόσωποι της επιστημονικής ομάδας επισημαίνουν πως το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια παρασκευής εμβολίων με "βάση" τα συγκεκριμένα αντισώματα, προσθέτοντας πάντως πως αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να υλοποιηθεί. "Η ανακάλυψη αυτών των αντισωμάτων στον ιό HIV και η δομική ανάλυση που εξηγεί πώς λειτουργούν αποτελούν συναρπαστικές εξελίξεις που θα επιταχύνουν τις προσπάθειες μας για να βρούμε ένα προληπτικό εμβόλιο κατά του HIV για παγκόσμια χρήση", δήλωσε ο επικεφαλής του NIAID, Άντονι Φόυσι. Η ανακοίνωση για τον εντοπισμό των δύο αντισωμάτων πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη διεθνούς διάσκεψης για το AIDS στη Βιέννη. Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 33 εκατ. άνθρωποι είχαν προσβληθεί από τον HIV το 2008.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com