Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

7/06/2010 02:22:00 μ.μ.

Ρομπότ εξερευνητές στον Άρη

Αναρτήθηκε από Unknown


Το 2004 η ΝΑΣΑ προσγείωσε δύο τροχοφόρα ρομπότ εξερευνητές στον Άρη το Spirit και το Opportunity. Αυτά τα τροχοφόρα είναι τα πιο εξελιγμένα ρομπότ που δημιουργήθηκαν ποτέ και μπορούν να έχουν ελευθερία κινήσεων στο εξωγήινο περιβάλλον χάρη στους αισθητήρες που διαθέτουν. Ο σκοπός τους είναι να πραγματοποιήσουν εκτεταμένη γεωλογική ανάλυση στους βράχους του Άρη καθώς και των πλανητικών χαρακτηριστικών του. Τα ρομπότ έχουν ύψος 1,5 μέτρα, πλάτος 2,3 μέτρα και τροφοδοτούνται με ενέργεια από τον ήλιο. Χάρη σε αυτή τους την ιδιότητα έχουν ξεπεράσει την αναμενόμενη διάρκεια ζωής τους κατά 20 φορές. Την 1η Μάιου 2009 ένα εκ των δύο ρομπότ, το Spirit κόλλησε σε μαλακό έδαφος με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Ωστόσο συνεχίζει να επικοινωνεί με τον επίγειο σταθμό. Το Opportunity συνεχίζει την αποστολή του κανονικά μέχρι σήμερα συλλέγοντας πληροφορίες μεταξύ άλλων και για ύπαρξη νερού στον πλανήτη.

1 σχόλια:

evi είπε...

nice

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com