Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

7/04/2010 12:07:00 μ.μ.

Βρήκαν τα γονίδια του Μαθουσάλα.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Τον μυστικό κώδικα της μακροζωίας αποκρυπτογράφησε η επιστημονική κοινότητα ανιχνεύοντας τα γονίδια που εξασφαλίζουν βαθιά γηρατειά. Στο πλαίσιο της μεγαλύτερης έρευνας που έχει διεξαχθεί ποτέ σε αιωνόβιους, επιστήμονες από τη Βοστόνη των ΗΠΑ εντόπισαν περίπου 150 παραλλαγές γονιδίων, οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό από σοβαρές και ανίατες νόσους.Η έρευνά τους, που δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους επιστήμονες να εντοπίζουν μ’ ένα γονιδιακό τεστ τους... μαθουσάλες, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Science». Οι μελέτες που προσπαθούσαν να ρίξουν φως στη σχέση γονιδίων - μακροζωίας ξεκίνησαν το 1955. Από τότε οι ερευνητές είχαν

βάλει στο μικροσκόπιο το γενετικό υλικό περισσότερων από χιλίων ηλικιωμένων ανθρώπων που πλησίαζαν τα 100 ή τα είχαν ξεπεράσει. Στη διάρκεια της έρευνάς τους, οι ερευνητές εντόπισαν τους πιο ανόμοιους γενετικούς δείκτες, αλλά και όσους εμφάνιζαν πολλά κοινά.

Οι επιστήμονες έλαβαν υπόψη τους τα πορίσματα μιας άλλης έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι υπάρχει στο DNA μία σειρά από παραλλαγές γονιδίων που αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να μακροημερεύσει. Πολλά από τα «γονίδια του... μαθουσάλα» προφυλάσσουν από συνηθισμένες και συχνά θανάσιμες ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως καρδιοπάθειες, άνοια και υπέρταση.

Ομως, η διάρκεια ζωής ενός ατόμου καθορίζεται από μία περίπλοκη αλληλεπίδραση γονιδίων, τρόπου ζωής και περιβάλλοντος. Παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η διατροφή, η άσκηση και η ατμοσφαιρική ρύπανση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Οι επιστήμονες, ωστόσο, πιστεύουν πως το να ζήσεις πάνω από τα 100 εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα «καλά» γονίδια που έχει κανείς κληρονομήσει.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μελέτης, οι ερευνητές εξέτασαν τα γονίδια 1.055 αιωνόβιων και τα συνέκριναν με 1.267 υγιών ανθρώπων. Εντοπίστηκαν περίπου 150 παραλλαγές γονιδίων που ήταν συνηθέστερα στην ομάδα των αιωνόβιων, καθιστώντας τον οργανισμό τους υγιέστερο και ανθεκτικότερο. «Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων είναι έγκυρη κατά 70%», σύμφωνα με την Πάολα Σεμπαστιάνι, επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα από τα πορίσματα της έρευνας, σύμφωνα με το οποίο οι γονιδιακές παραλλαγές που αυξάνουν τον κίνδυνο να προσβληθεί κανείς από μία ασθένεια έχουν μικρότερη σημασία από τα γονίδια που προστατεύουν από νόσους. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι αιωνόβιοι διέθεταν περίπου τον ίδιο αριθμό γονιδίων υψηλού κινδύνου με τον υπόλοιπο πληθυσμό, όμως είχαν περισσότερα γονίδια που θωρακίζουν τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com