Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

7/14/2010 10:55:00 π.μ.

Οι γυναίκες κατάσκοποι που έγραψαν ιστορία

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Σε όλες τις κατασκοπευτικές ιστορίες υπάρχει και μια μοιραία γυναίκα. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο σέξι κατασκόπους, ανακαλύψαμε τα θυελλώδη κατορθώματά τους και σου παρουσιάζουμε τους θηλυκούς Bond της ιστορίας.

Η New York Post έδωσε τον εξής χαρακτηρισμό στην 28χρονη κατάσκοπο και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να την περιγράψεις: «κάτοχος μάστερ στα οικονομικά, online κτηματομεσιτικής εταιρίας, πολυτελούς διαμερίσματος και κορμιού αγγέλου της Victoria's Secret».

Η νέα σέξι κατασκοπίνα το μόνο που έπρεπε να κάνει ήταν να εμφανίζεται μια φορά την εβδομάδα σε μία καφετέρια της Ν. Υόρκης και να ανταλλάσει έγγραφα μ’ έναν πράκτορα της ρωσικής κυβέρνησης. Μετά ήταν ελεύθερη να διασκεδάσει με την ψυχή της, προσπαθώντας να έρθει κοντά με εκλεγμένα στελέχη της κυβέρνησης.

Πρέπει να είχε μεγάλη επιτυχία στην «αποπλάνηση» τους, μιας και ανταλλάσσει πληροφορίες σίγουρα από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την έρευνα των αρχών. Αν στείλουν φυλακή την Chapman για καμιά εικοσαριά χρόνια, μην απογοητευτείτε. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες που τριγυρίζουν στην κατασκοπευτική κοινότητα και ίσως «αποπλανήσουν» κι εσένα.

Και μιας και η Anna Chapman δεν είναι πρωτοπόρος στην σέξι κατασκοπεία, ανακάλυψε κι άλλες έξι που σίγουρα θα ήθελες να μπλεχτείς στα δίχτυα τους.

Maria Konnenkova


Η φωτογραφία σίγουρα την αδικεί. Η Ρωσίδα κατάσκοπος βοήθησε πολύ τη χώρα της κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Την περιέγραψαν ως πανέμορφη, γοητευτική, μορφωμένη και πανούργα. Έριξε στο κρεβάτι της τον Albert Einstein και φλέρταρε με τον Robert Oppenheimer, στην προσπάθειά της να αποσπάσει μυστικά για το γνωστό Manhattan Project. Οι ανακαλύψεις της βοήθησαν του Ρώσους να κατανοήσουν τις αμερικάνικες ατομικές βόμβες και οδήγησαν τον Boris Yelstin στα ακατάπαυστα κρύα αστεία του.

Krystyna Skarbek

Η Skarbek έζησε μια ζωή που μόνο πριγκίπισσες και νεοσύλλεκτες στην υψηλή κοινωνία μπορούσαν να ονειρεύονται. Ήταν από τις πρώτες γυναίκες κατασκόπους και ήταν αυτή που ενέπνευσε τον MI6 να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για γυναίκες στην κατασκοπευτική κοινότητα. Έζησε όλη τη ζωή της κατασκοπεύοντας, αξιοποιώντας στο έπακρο την ομορφιά της.

Η πιο διάσημη κίνηση της ήταν το 1941 όταν συνελήφθη από την Gestapo στην Πολωνία. Όταν την οδήγησαν στο κρατητήριο, έκοψε ένα κομμάτι από τη γλώσσα της δαγκώνοντάς την, και εξήγησε στους αστυνομικούς ότι είχε φυματίωση. Οι αστυνομικοί φρίκαραν και την άφησαν ελεύθερη αμέσως.


Josephine Baker

Αδιαμφισβήτητα ήταν η μεγαλύτερη Αμερικανίδα του 20ου αιώνα. Ηγήθηκε στους αγώνες του Martin Luther King μετά το θάνατό του και έσωσε πολλές ανθρώπινες ζωές στο γαλλικό κίνημα αντίστασης κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Γράφοντας με αόρατο μελάνι πάνω στα χαρτιά με τα τραγούδια της, κατάφερε να μεταφέρει πληροφορίες στη Γαλλία και από κει στην Αίγυπτο, την Αγγλία και την Αμερική. Όταν πέθανε το 1975, ήταν η πρώτη γυναίκα που ενταφιάστηκε με στρατιωτικές τιμές στην Γαλλία.


Mata Hari

Σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας. Είναι η μοναδική κατάσκοπος της λίστας μας που σκοτώθηκε σε εκτελεστικό απόσπασμα. Η Ολλανδή πόρνη πολυτελείας και χορεύτρια εργαζόταν για τις γαλλικές αρχές στη διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά στην πορεία αποκαλύφτηκε ότι εργαζόταν ως διπλός πράκτορας και για την Γερμανία. Δυστυχώς για την πανέμορφη Hari κρίθηκε ένοχη για διενέργεια κατασκοπείας και εκτελέστηκε το 1917. 68 χρόνια αργότερα ήρθαν στην επιφάνεια κυβερνητικά έγγραφα που αποδείκνυαν την αθωότητα της.

Violette Szabo


Μετά το θάνατο του συζύγου της κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, η Szabo αποφάσισε να εκδικηθεί και κατατάχτηκε στο τμήμα ειδικών επιχειρήσεων της Βρετανίας. Χρησιμοποίησε τα άψογα γαλλικά της, τη γνώση της στα εκρηκτικά, τις τεχνικές σαμποτάζ και διαφυγής, αλλά και στα αλεξίπτωτα, για να βοηθήσει στο γαλλικό κίνημα αντίστασης στις αρχές του 1944. Όταν την σταμάτησαν σ’ ένα οδόφραγμα στις 10 Ιουνίου, δεν δίστασε να αδειάσει το όπλο της στους Γερμανούς στρατιώτες. Πέθανε 8 μήνες αργότερα σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, χωρίς ποτέ ν’ αποκαλύψει τα ονόματα των συνεργών της.

Andrée Peel

Η Peel ήταν μια καθημερινή, ήσυχη παντρεμένη Γαλλίδα, ιδιοκτήτρια ενός κέντρου ομορφιάς στη Γαλλία, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στη χώρα της. Έγινε αρχηγός μιας αντιναζιστικής κίνησης βοηθώντας όσους πολεμούσαν για την ελευθέρια και δημοσιεύοντας μη λογοκριμένες εφημερίδες με τεκμηριωμένες και αληθινές ιστορίες για τον πόλεμο.

Τελικά συνελήφθη και στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεσή της, εισέβαλαν Αμερικανοί στρατιώτες και την έσωσαν. Επέζησε του πολέμου, κέρδισε το μετάλλιο «Presidential Medal of Freedom» και πέθανε μόλις τον περασμένο Μάρτιο από φυσικά αίτια.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com