Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

7/19/2010 11:09:00 μ.μ.

Τα 10 πιο εξωτικά φρούτα!

Αναρτήθηκε από Unknown

Ackee

Το Ackee είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Τα φρούτα εισήχθησαν στην Τζαμάικα από τη Δυτική Αφρική πριν από 1778. Από τότε έχει γίνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό γνώρισμα των διάφορων καραϊβικών κουζινών, και είναι επίσης καλλιεργήσιμο στις τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Τα φρούτα του ackee δεν είναι εδώδιμα στο σύνολο. Μόνο τα εσωτερικά, σαρκώδη κίτρινα arils καταναλώνονται. Είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες εάν φαγωθούν τα κόκκινα κομμάτια στο κέντρο.


Buddha's Hand

Έχετε ακουστά για το χέρι του Buddha; Ένα από τα πιο παράξενα εσπεριδοειδή, που έχει πράσινα - κίτρινα δάχτυλα σε μια βάση και η εμφάνιση δεν διαφέρει πολύ από ένα αρθριτικό χέρι, παρά μόνο στο ότι συνήθως υπάρχουν πολύ περισσότερα από 5 δάχτυλα! Ο παχύς φλοιός του και το pith του (το άσπρο μέρος) είναι συχνά μια εύγευστη λιχουδιά, που μετατρέπεται σε λικέρ. Εντούτοις, μια μικρή ποσότητα που υπάρχει μέσα στη σάρκα είναι αρκετά ξινή και σπάνια χρησιμοποιείτε στα τρόφιμα. Το χέρι του Buddha χρησιμοποιείτε επίσης στα αρώματα.


Pitaya

Ένα pitaya είναι το φρούτο διάφορων ειδών κάκτων, κυρίως του γένους Hylocereus. Αυτά τα φρούτα είναι συνήθως γνωστά ως φρούτα δράκων. Τα φρούτα μπορούν να ζυγίσουν από 150 έως 600 γραμμάρια. Για να προετοιμάσουν ένα pitaya για την κατανάλωση, τα φρούτα κόβονται στη μέση για να εκθέσουν τη σάρκα. Η σάρκα, που τρώγεται ωμή, είναι γλυκιά και χαμηλή σε θερμίδες. Τα φρούτα αυτά μετατρέπονται επίσης σε χυμό ή κρασί, ή χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν άλλα ποτά. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως τσάι.


Kiwano

Το κερασφόρο πεπόνι (metuliferus Cucumis), αποκαλούμενο επίσης το αφρικανικό κερασφόρο αγγούρι, προέρχεται από την οικογένεια αγγουριών και πεπονιών. Τα φρούτα αυτά είναι εδώδιμα, αλλά χρησιμοποιούνται τόσο για τη διακόσμηση όσο και για φαγητό. Όταν ωριμάσει, έχει ένα κίτρινο-πορτοκαλί δέρμα και μια πράσινη σάρκα που μοιάζει με τζέλυ. Το kiwano είναι γνωστό στην Αφρική, αλλά έχει αρχίσει να εισβάλει και στην Καλιφόρνια, Χιλή, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.



Mangosteen

Αποκαλούμενο 'mangkut' , είναι η βασίλισσα των φρούτων από την Ταυλάνδη, με την κομψή, άσπρη σάρκα τους μέσα σε μια παχιά μεγάλη πορφυρή φλούδα. Εάν περάσετε από την Ταϊλάνδη μην ξεχάσετε να απολαύσετε αυτά τα εύγευστα και πολυτελή γλυκά φρούτα.


Ρόδι

Το ρόδι είναι το πιο γνωστό εξωτικό φρούτο και καλλιεργείται από τους αρχαίους χρόνους. Το LA Times ονόμασε πρόσφατα το ρόδι ως ένα από τα πιο μοδάτα και ευπροσάρμοστα φρούτα στη αγορά. Περιέχει αντιοξειδωτικά και ακόμη και τα αστέρια στο Χόλιγουντ πίνουν το σκούρο αυτό κόκκινο υγρό.


Rambutan

Αυτά είναι τα πιο παράξενα σε όψη φρούτα. Το Rambutan, στην Μαλαισία, Ινδονησία, και Φιλιππίνες σημαίνει κυριολεκτικά τριχωτό, λόγω των «μαλλιών» που καλύπτουν αυτά τα φρούτα. Στο εσωτερικό του είναι πολύ υγρό και έχει έναν τεράστιο σπόρο στο κέντρο. Είναι αρκετά νόστιμο αλλά η όψη του φρούτου αυτού είναι που το βάζει στα 10 πιο εξωτικά φρούτα.


Star-frut

Το αστέρι-φρούτο ή το carambola είναι τροπικό φρούτο που κερδίζει δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ένα χρυσό-κίτρινο χρώμα δέρματος με έναν περίπλοκο συνδυασμό γεύσης που περιλαμβάνει τα δαμάσκηνα, τους ανανάδες, και τα λεμόνια

Urucu

Μπορείτε να βρείτε τα φρούτα αυτά γύρω από κάθε αγροτική οικογένεια στο Αμαζόνιο. Το Achiote (Urucu) είναι ένας θάμνος ή ένα μικρό δέντρο από την τροπική περιοχή της Αμερικής. Είναι καλλιεργήσιμο και στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου εισήχθη από τον 17ο αιώνα. Είναι πιο γνωστό ως πηγή φυσικών χρωστικών ουσιών.


Καρπούζια

20 χρόνια πριν ένας προνοητικός αγρότης στην Ιαπωνία έλυσε το πρόβλημα πολλών καταναλωτών, να χωρέσουν το μεγάλο στρογγυλό αυτό φρούτο στο ψυγείο τους. Ο αγρότης, βρήκε την ιδέα της κατασκευής ενός καρπουζιού σε σχήμα κύβου που θα μπορούσε εύκολα να συσκευαστεί και να αποθηκευτεί. Για να το κάνουν να συμβεί, οι αγρότες έβαζαν τα καρπούζια σε γυάλινα κιβώτια και έπειτα τα φρούτα έπαιρναν την ίδια μορφή. Σήμερα τα κυβοειδή καρπούζια μαζεύονται με το χέρι και παραδίδονται σε όλη την Ιαπωνία. Αλλά απευθύνονται κυρίως στους πλούσιους αφού κάθε καρπούζι στοιχίζει περίπου 65 ευρώ σχεδόν τριπλάσια από την τιμή ενός κανονικού καρπουζιού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com