Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Εργαλεία από σχιστόλιθο που βρέθηκαν κοντά σε ένα χωριό της Αγγλίας αποκαλύπτουν ότι συγγενείς του σύγχρονου ανθρώπου είχαν κατακτήσει τον ψυχρό βορρά πριν από 800.000 χρόνια, τουλάχιστον 100.000 χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί ως σήμερα.«Αυτοί οι πρώτοι άνθρωποι υπέμειναν ένα δύσκολο κλίμα σε αφιλόξενες περιοχές με δάση κωνοφόρων» σχολιάζει στο περιοδικό Nature ο αρχαιολόγος Νίκολας Άστον, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Βρετανικού Μουσείου. «Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι οι άνθρωποι εκείνης της εποχής μπορούσαν να αντέξουν σε αυτού του είδους τα περιβάλλοντα» επισημαίνει.

Τα περίπου 70 λίθινα εργαλεία, φτιαγμένα πιθανότατα για τον τεμαχισμό του κρέατος, βρέθηκαν κοντά στο παραλιακό χωριό Χάπισμπεργκ της Ανατολικής Αγγλίας. Από την περιοχή αυτή πιστεύεται ότι διερχόταν τότε ο ποταμός Τάμεσης που διατρέχει σήμερα το Λονδίνο.

«Δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτούς τους πρώτους ανθρώπους, εικάζουμε όμως ότι θα μπορούσε να είναι το εξαφανισμένο είδος Homo antecessor -o "Πρωτοπόρος Άνθρωπος- το οποίο είναι το μόνο είδος ανθρώπου που γνωρίζουμε ότι ζούσε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή».

Ο H.antecessor εμφανίστηκε στην Αφρική πριν από 1,2 έως 0,8 εκατομμύρια χρόνια πριν και πριν από 700-800 χιλιάδες χρόνια είναι γνωστό ότι είχε κατακτήσει τη νότια Ευρώπη μέχρι τα Πυρηναία και τις Άλπεις. Εκείνη την περίοδο το συγγενικό είδος Homo erectus είχε ήδη εξαπλωθεί στη Μέση Ανατολή και στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας.

Ο άνθρωπος του Νεάντερταλ Homo neanderthalensis, πρώτος ξάδελφος του σύγχρονου ανθρώπου, έφτασε στην Ευρώπη πριν από 200.000 χρόνια, εξαφανίστηκε όμως όταν οι Homo sapiens εξαπλώθηκαν από την Αφρική στην Ευρώπη πριν από περίπου 100.000 χρόνια. Μέχρι σήμερα, οι αρχαιότερες ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στη Βρετανία προέρχονταν από ευρήματα στο Σάφοκ της ανατολικής Αγγλίας που χρονολογούνται στα 700.000 χρόνια. Το κλίμα της περιοχής ήταν τότε αρκετά θερμό ώστε να θεωρείται συγκρίσιμο με το σημερινό κλίμα της Μεσογείου.

Όταν όμως οι πρώτοι Homo antecessor έφταναν στη Βρετανία 100.000 χρόνια νωρίτερα, οι χειμώνες ήταν ιδιαίτερα δριμείς και οι επιστήμονες υποθέτουν ότι οι πρωτοπόροι δεν θα είχαν επιζήσει αν δεν είχαν εφεύρει τα ρούχα.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com