Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

6/27/2010 03:08:00 μ.μ.

Τουρκία κατά Google

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Ήρθε η σειρά της Τουρκίας, μετά την Κίνα, να κηρύξει πόλεμο κατά των υπηρεσιών της Google, "μπλοκάροντας" σειρά από υπηρεσίες της και σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τη μέγκενη της λογοκρισίας στον επίσης δημοφιλή ιστότοπο προβολής βίντεο ΥouΤube. Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Επικοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ κατηγόρησε την υπηρεσία YouTube ότι επιδίδεται σε "πόλεμο κατά της Τουρκικής Δημοκρατίας". Πέτρα του σκανδάλου ήταν διάφορα βίντεο που σχολιάζουν τον Κεμάλ Ατατούρκ η περιέχουν ανάλογο "προσβλητικό" περιεχόμενο. Ταυτόχρονα ο υπουργός κατηγόρησε την Google για φοροδιαφυγή ύψους 16 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις στην Τουρκία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ προειδοποιεί ότι η διαδικτυακή φραγή "εμποδίζει την Τουρκία να ενταχθεί στον κόσμο". Ο πρόεδρος διαμαρτυρήθηκε για τις νέες απαγορεύσεις πρόσβασης σε σελίδες του Google μέσω του λογαριασμού του στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Τwitter, συγκρίνοντας εμμέσως τη νέα αυτή πολιτική λογοκρισίας με τα όσα συμβαίνουν σε άλλες χώρες, όπως το Ιράν, η Κίνα και η Βόρεια Κορέα. Από την πλευρά της, η Google εξέφρασε την απογοήτευσή της για το διαδικτυακό μπλόκο και διαβεβαίωσε ότι δεν χρωστάει χρήματα στην Τουρκία.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com