Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

6/14/2010 03:48:00 μ.μ.

10 από τα καλύτερα πάρκα στον κόσμο.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

1. CHATEAU DE VERSAILLES. ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ, ΓΑΛΛΙΑ.Σχεδιάστηκε από τον Γάλλο σχεδιαστή Le Notre τον 17ο αιώνα. Στα ένα εκατοµµύριο στρέµµατα υπάρχουν παρτέρια λουλουδιών, αγάλµατα, γραφικές λίµνες και ένα κανάλι που ο βασιλιάς Λουδοβίκος συνήθιζε να κάνει βόλτες.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

2. TAJ MAHAL GARDEN. ΑΓΡΑ, ΙΝ∆ΙΑ.Κάθε κήπος είναι σύµβολο του Παραδείσου, σύµφωνα µε το Κοράνι. Στον κήπο αυτό υπάρχουν 64 παρτέρια µε τουλάχιστον 400 φυτά το καθένα.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

3. SINGAPORE BOTANIC GARDEN. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.Αποκαλείται εθνικός κήπος ορχιδέων και υπάρχουν πάνω από 60.000 πολύχρωµες ορχιδέες.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

4. DESCANSO GARDENS. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, Η.Π.Α.Σε πάνω από 650.000 τ.µ. υπάρχουν 100.000 φυτά και µια από τις µεγαλύτερες συλλογές καµέλιας στον κόσµο.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

5. BUTCHART GARDENS.ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑ∆ΑΣ.Στα 22.000 τ.µ. υπάρχουν 700 ποικιλίες φυτών που ανθίζουν από τον Μάρτιο µέχρι τον Οκτώβριο.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

6. VILLA D’ESTE. ΤΙΒΟΛΙ, ΙΤΑΛΙΑ.
Τη βίλλα αυτή µε τα εντυπωσιακά σιντριβάνια δηµιούργησε ένας καρδινάλιος της Αναγέννησης. Αξίζει η λεωφόρος µε τα 100 σιντριβάνια.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

7. VILLA EPHRUSSI DE ROTCHILD. SAINT JEAN CAP FERRAT, ΓΑΛΛΙΑ.
Η Μπεατρίς Εφρουσί, βαρόνη του Ρότσιλντ, έκτισε τη βίλλα της µε ενετικό στυλ και µε επτά µαγευτικούς θεµατικούς κήπους. Πολύ αξιόλογοι οι γαλλικοί κήποι.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

8. SISSINGHURST’S GARDEN. ΚΕΝΤ, ΑΓΓΛΙΑ.
∆ηµιουργήθηκαν τη δεκαετία του 1930 και είναι οι πιο δηµοφιλείς κήποι στην Αγγλία. Υπάρχουν διαδοχικοί µικροί θεµατικοί κήποι µε πολύχρωµα λουλούδια.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

9. STOURHEAD. ΓΟΥΟΡΜΙΝΣΤΕΡ, ΑΓΓΛΙΑ.Στον κήπο αυτό θα δείτε πιστά αντίγραφα κτιρίων της αρχαιότητας όπως το Πάνθεον και ο Ναός του Απόλλωνα.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

10. SANS SOUCI. ΠΟΤΣ∆ΑΜ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
Ο Φρειδερίκος της Πρωσίας γέµισε τους κήπους των θερινών ανακτόρων µε προτοµές Ρωµαίων Αυτοκρατόρων, γλυπτά και ένα κινέζικο κιόσκι.
Περισσότερες πληροφορίες : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com