Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/25/2010 08:22:00 μ.μ.

Η πόλη των Μάγια αποκαλύπτεται με την χρήση Lasers.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ένα ειδικό Λέιζερ που τοποθετήθηκε σε αεροσκάφος "αφαίρεσε" την πυκνή βλάστηση από το τροπικό δάσος, αποκαλύπτοντας νέες εικόνες της αρχαίας μητρόπολης των Μάγια που είναι πολύ μεγαλύτερη από ο, τι γνώριζαν οι αρχαιολόγοι έως τώρα.Τον Απρίλιο του 2009 μια πτήση πάνω από την πόλη των Μάγια Caracol, με την χρήση Light Detection και Ranging (LiDAR) εξοπλισμό που συνέλεγε τις ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο έδαφος, κατάφεραν οι επιστήμονες να κατασκευάσουν ένα 3-D χάρτη του οικισμού που βρίσκεται στη Δυτική Μπελίζ. Η έρευνα αποκάλυψε άγνωστα κτίρια, δρόμους, καθώς και άλλες κατασκευές, που δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, μόλις στις 4 πρώτες μέρες της λειτουργίας του εγχειρήματος. Οι ανακοινώσεις για τα ευρήματα έγιναν στις αρχές αυτού του μήνα στο Διεθνές Συμπόσιο Αρχαιομετρίας στην Τάμπα της Φλόριντα.Οι ανθρωπολόγοι Arlen και Diane Chase από το University of Central Florida έχουν περάσει δεκαετίες μέσα στην βλάστηση που περιβάλει την πόλη που ευδοκιμούσε μεταξύ του 550 και 900 μ.χ. αποκαλύπτοντας ένα μικρό μόνο μέρος από τα ερείπια.Όπως δήλωσαν : "με την νέα αυτή μέθοδο είναι σαν κυριολεκτικά να απομακρύνεις όλη την βλάστηση της περιοχή, έτσι ώστε να μπορέσεις να δεις τι κρύβεται από κάτω".Η όλη έρευνα είναι μια συλλογική προσπάθεια του University of Central Florida, του Μπελίζ Ινστιτούτο Αρχαιολογίας και της NASA και διεξήχθη από το National Center for Airborne Laser Mapping.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com