Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/12/2010 02:33:00 μ.μ.

Η Κίνα βάζει τέλος στην ανωνυμία του Internet

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το κινεζικό καθεστώς κάνει ό,τι μπορεί για να ελέγξει τις πληροφορίες που διακινούνται στο Internet. Η τελευταία εξέλιξη έχει να κάνει με ένα νέο νόμο, ο οποίος απαγορεύει την ανωνυμία του εκάστοτε σχολιαστή σε οποιαδήποτε σελίδα. Έτσι, όσοι θέλουν να κάνουν σχόλιο σε μια είδηση, μια φωτογραφία κ.λπ. θα είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα. Η νέα ρύθμιση προτάθηκε από τον υπεύθυνο της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας και διευρύνει το ήδη αυστηρό νομικό πλαίσιο της Κίνας. Οι αρχές αναζητούν τώρα έναν αποτελεσματικό τρόπο για να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα. Σύμφωνα με το καθεστώς, η νέα ρύθμιση έχει ως στόχο να περιορίσει τη διάδοση κακόβουλων πληροφοριών. Ωστόσο, είναι σαφές ότι πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που περιορίζει την ελευθερία έκφρασης στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η Κίνα έχει λάβει πολλά μέτρα που δημιουργούν έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους πολίτες της. Η πρόσφατη αναθεώρηση νόμου για την εσωτερική ασφάλεια προβλέπει ότι οι ISPs οφείλουν να δίνουν άμεσα πληροφορίες στην αστυνομία για πιθανές παραβιάσεις του νόμου, ακόμα κι αν υπάρχουν μόνο υποψίες χωρίς απτά στοιχεία.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com