Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/18/2010 05:36:00 μ.μ.

Κάστορας εμποδίζει την κατασκευή γέφυρας στη Δρέσδη

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Ένας κάστορας, είδος προστατευόμενο στη Γερμανία, εμποδίζει την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας στη Δρέσδη, η οποία έχει στοιχίσει στην πόλη τη διαγραφή της από τον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, σύμφωνα με ΜΜΕ. Το ζώο, το οποίο έχει εγκατασταθεί στη ζώνη κατασκευής της γέφυρας, δεν μπορεί, βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, να ενοχληθεί κατά την περίοδο της αναπαραγωγής του (δηλαδή το μήνα Μάιο), αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ντι Βελτ. Έτσι, η παρουσία του κάστορα προκάλεσε τη διακοπή των εργασιών, στις οποίες αντιδρούσαν ούτως ή άλλως οι οικολόγοι. Οι εργασίες είχαν ήδη επιβραδυνθεί από την ανακάλυψη ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας και μιας προστατευόμενης ποικιλίας πεταλούδας, όπως διευκρινίζει η ίδια εφημερίδα. Ωστόσο οι αρχές μπορούν να ζητήσουν έκτακτη άδεια για να ολοκληρώσουν τις εργασίες κατασκευής της γέφυρας, η οποία είναι πλέον η ακριβότερη της Γερμανίας, σύμφωνα με τη Ντι Βελτ. Η μεγάλη αυτή οδογέφυρα, στην καρδιά της Δρέσδης, είχε προκαλέσει το θυμό της UNESCO, της πολιτιστικής οργάνωσης του ΟΗΕ, η οποία είχε περιλάβει το 2004 την πόλη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πριν την διαγράψει πέρυσι.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com