Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/08/2010 07:38:00 μ.μ.

Τώρα μπορείτε να εκτυπώσετε ολόκληρα κτίρια.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ ότι θα μπορούσατε να εκτυπώσετε ολόκληρο κτίριο; Κι όμως αυτό πλέον θα είναι εφικτό!
Ένας ιταλός εφευρέτης, ο Ενρίκο Ντίνι, πρόεδρος της εταιρίας Monolite UK Ltd, εφηύρε έναν πελώριο εκτυπωτή τριών διαστάσεων (3-D), με την ονομασία D-Shape, ο οποίος μπορεί να εκτυπώνει ολόκληρα κτίρια χρησιμοποιώντας ως μελάνη ένα μίγμα άμμου και μιας ανόργανης συγκολλητικής ουσίας.Το τεράστιο εκτυπωτικό μηχάνημα διαθέτει εκατοντάδες ακροφύσια (στόμια), από όπου αρχικά ψεκάζεται ένα λεπτό στρώμα άμμου και, σε επόμενο στάδιο, ένα στρώμα συνδετικού υλικού που βασίζεται στο μαγνήσιο. Η συγκολλητική ουσία μετατρέπει την άμμο σε στερεή πέτρα, η οποία σιγά-σιγά, στρώμα πάνω σε άλλο στρώμα, δημιουργεί τελικά ένα κτίριο.
Ο επαναστατικός εκτυπωτής μπορεί να χτίσει ένα σπίτι τέσσερις φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο και μειώνει το κόστος στο μισό. Επιπλέον, αφήνει λιγότερα κατάλοιπα, άρα έχει μικρότερη επιβάρυνση για το περιβάλλον.Το καινοτομικό μηχάνημα μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει κτίσματα με καμπύλες, κάτι που είναι δύσκολο και ακριβό με τις συμβατικές μεθόδους. Ο εκτυπωτής μετακινείται κατά μήκος οριζοντίων και καθέτων δοκών, ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκτύπωσης-δόμησης, ενώ η κεφαλή του ανασηκώνεται κατά μόνο πέντε έως δέκα χιλιοστά για να εκτυπώσει το επόμενο κάθε φορά στρώμα.

Ο εκτυπωτής καθοδηγείται από ένα λογισμικό σχεδιασμού CAD και τυπώνει με ανάλυση 25 dpi (κουκίδες ανά ίντσα). To εκτυπωμένο υλικό μοιάζει με μάρμαρο, είναι πιο ισχυρό από σκυρόδεμα και δεν χρειάζεται ενίσχυση με σίδηρο.

Μάλιστα όπως τονίζει ο ίδιος αυτή η τεχνική αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί και για… εξωγήινες κατασκευές, π.χ. για την ταχεία κατασκευή μιας μελλοντικής βάσης στη Σελήνη ή τον Άρη. Ήδη ο Ντίνι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιταλική σχολή La Scuola Normale Superiora, το γραφείο του γνωστού βρετανού αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ και την ιταλική εταιρία Alta Space, στο πλαίσιο του προγράμματος "Aurora" της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), ώστε να κατασκευαστεί ένα τροποποιημένο μηχάνημα D-Shape που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαστημική αποστολή, π.χ. χρησιμοποιώντας ρεγόλιθο (τη σεληνιακή σκόνη) για την επί τόπου κατασκευή μιας βάσης για τους αστροναύτες.

Ο Ντίνι πρόκειται να κάνει τις σχετικές δοκιμές στις εγκαταστάσεις της Alta Space στην Πίζα, για να βεβαιωθεί ότι είναι εφικτή η όλη διαδικασία σε περιβάλλον αραιής ατμόσφαιρας και χαμηλής πίεσης, όπως αυτό που υπάρχει στο φεγγάρι.


Ο φιλόδοξος Ιταλός εφευρέτης δεν δίστασε να δηλώσει ότι υπέρτατο όνειρό του αποτελεί να ολοκληρώσει την ημιτελή διάσημη εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια του Ισπανού αρχιτέκτονα Γκαουντί στη Βαρκελώνη, η οποία ξεκίνησε το 1882 και δεν αναμένεται να τελειώσει πριν το 2026.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com