Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

5/16/2010 03:10:00 μ.μ.

Το 2009 το θερμότερο έτος στον Νότιο Πόλο

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Ο Νότιος Πόλος βίωσε το θερμότερο έτος του στη διάρκεια του 2009, από το 1957 που υπάρχουν αρχεία θερμοκρασίας στην περιοχή, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τον επιστημονικό Σταθμό Νοτίου Πόλου «Αμούδσεν-Σκοτ». Η μέση θερμοκρασία πέρυσι διαμορφώθηκε στους μείον 47,9 βαθμούς Κελσίου, που είναι η υψηλότερη που έχει ποτέ καταγραφεί. Το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ θερμότερου έτους στο Νότιο Πόλο ήταν μείον 48 βαθμοί και είχε σημειωθεί το 2002. Το 2009 ήταν επίσης το δεύτερο θερμότερο έτος παγκοσμίως, σύμφωνα με μετρήσεις της NASA στην επιφάνεια του πλανήτη. Το παγκόσμιο ρεκόρ μέσης ετήσιας θερμοκρασίας σημειώθηκε το 2005. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το 2010, ο Νότιος Πόλος έχει περάσει δύο χειμώνες χωρίς το θερμόμετρο να πέσει καθόλου κάτω από το φράγμα των μείον 73 βαθμών Κελσίου, πράγμα που θεωρείται ανησυχητικό. Το 2009, η θερμοκρασία για λίγο κατέβηκε μέχρι τους μείον 72,2 βαθμούς Κελσίου, που ήταν και η υψηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στο Νότιο Πόλο, σύμφωνα με το Live Science.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com