Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/08/2010 03:11:00 μ.μ.

Σοβαρό κενό ασφαλείας στα αρχεία PDF

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα αρχεία PDF αποτελούν συχνά το όχημα για απομακρυσμένες επιθέσεις σε υπολογιστές κι αυτός είναι ο λόγος που κάθε τόσο κυκλοφορούν ανανεώσεις ασφαλείας από την Adobe και άλλους κατασκευαστές. Τις τελευταίες ημέρες ήρθαν στην επιφάνεια πληροφορίες για ένα νέο κενό ασφαλείας, το οποίο είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτά που υπήρχαν μέχρι τώρα. Οι Didier Stevens και Jeremy Conway κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την "τρύπα", η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα. Σε αντίθεση με τα κενά ασφαλείας που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα, η ανακάλυψη των δύο ειδικών δεν κάνει χρήση της JavaScript engine και το μόνο που χρειάζεται για να τρέξει είναι η επιβεβαίωση σε ένα παράθυρο διαλόγου κατά το άνοιγμα του εγγράφου. Το κενό ασφαλείας επηρεάζει τόσο τον Reader της Adobe, όσο και τον Foxit. Μάλιστα, η εναλλακτική εφαρμογή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, καθώς δεν εμφανίζεται καν το παράθυρο διαλόγου για την επιβεβαίωση. Αμφότερες οι εταιρείες ερευνούν το θέμα και αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα ανανεώσεις που θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com