Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/09/2010 12:12:00 μ.μ.

Η παρουσίαση του iPhone 4.0 OS

Αναρτήθηκε από fenomeno69

881808-185203033

Με τις πωλήσεις του iPad να έχουν ανοδική πορεία (300.000 iPads την πρώτη μέρα και 450.000 μέχρι σήμερα), η Apple δεν φαίνεται να εφησυχάζει ούτε μια στιγμή. Σε ένα αρκετά 'γεμάτο' event από πλευράς ανακοινώσεων, η εταιρία ανακοίνωσε τα νέα χαρακτηριστικά της τέταρτης έκδοσης του λειτουργικού για τις συσκευές iPhone και iPod Touch.

Η παρουσίαση ήταν χωρισμένη σε επτά διαφορετικές θεματικές ενότητες, με την κάθε μια να ασχολείται με ένα νέο (ή βελτιωμένο) χαρακτηριστικό του iPhone 4.0 OS.

Προς ικανοποίηση όλων, η Apple ανακοίνωσε την δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης εφαρμογών στο iPhone 4.0 (multitasking), επιβεβαιώνοντας τις φήμες που ακούγονταν τελευταία. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο πατώντας δύο φορές το κουμπί 'Home' της συσκευής, εμφανίζοντας έτσι τις εφαρμογές σε μια γραμμή στο κάτω μέρος της οθόνης. Από την πλευρά τους οι εφαρμογές θα πρέπει να χρησιμοποιούν μια από τις βιβλιοθήκες που δίνει η εταιρία για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα multitasking, επιτρέποντας τον χρήστη να ακούει μουσική χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή όπως το Pandora ενώ βλέπει τα email του, να δέχεται κλήσεις από VoIP εφαρμογές (όπως το Skype) ενώ παίζει ένα παιχνίδι, να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή GPS ενώ ακούει ένα τραγούδι και ούτω καθεξής.



Το δεύτερο χαρακτηριστικό που παρουσιάστηκε, ήταν οι φάκελοι στην κεντρική οθόνη του κινητού. Πλέον ο χρήστης θα μπορεί να οργανώνει τις εφαρμογές που κατέβασε σε φακέλους, που θα ονομάζονται αυτόματα από την κατηγορία τους στο App Store (με την δυνατότητα μετονομασίας), μειώνοντας έτσι αισθητά την αναζήτηση στις διαφορετικές οθόνες του κινητού. Οι φάκελοι μπορούν να τοποθετηθούν και πάνω στην ανανεωμένη κάτω μπάρα του λειτουργικού (dock) για μεγαλύτερη ευκολία. Μαζί με τους φακέλους, ανακοινώθηκε και η δυνατότητα ορισμού μιας εικόνας ως ταπετσαρία στην οθόνη επιλογής εφαρμογών του κινητού (home screen), κάτι που φαίνεται να διαθέτει ήδη το iPad.

Ως τρίτο χαρακτηριστικό, παρουσιάστηκε η ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής Mail για το iPhone που πλέον θα διαθέτει ένα καθολικό φάκελο εισερχόμενων μηνυμάτων (inbox), θα δίνει την δυνατότητα για πολλαπλούς λογαριασμούς Exchange, θα μπορεί να παρουσιάζει τα μηνύματα ως νήματα (threads) και θα ανοίγει τα συνημμένα αρχεία με την κατάλληλη εφαρμογή.

Η μεταφορά της εφαρμογής iBooks από το iPad στο iPhone ήταν το τέταρτο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε, με το πρόγραμμα να μοιάζει σχεδόν το ίδιο με τον μεγάλο iPad αδερφό του. Το iBooks θα προσφέρει τα ίδια βιβλία που μπορεί να αγοράσει κάποιος στο iPad και θα μπορεί να συγχρονίσει τα βιβλία που αγοράστηκαν από την μία συσκευή στην άλλη.

Η πέμπτη ανακοίνωση αφορούσε τις ανανεωμένες δυνατότητες που θα προσφέρει το iPhone 4.0 OS για τις εταιρίες, όπως μεγαλύτερη ασφάλεια και διαχείριση των εταιρικών τηλεφώνων, υποστήριξη του τελευταίου Exchange 2010 Server αλλά και δυνατότητα SSL VPN κατευθείαν μέσα από το λειτουργικό.

Ως έκτο χαρακτηριστικό η Apple ανακοίνωσε το δικό της gaming δίκτυο με την ονομασία Game Center. Το Game Center θα είναι ένα δίκτυο όμοιο με το Steam της Valve αλλά για τις φορητές συσκευές της εταιρίας, που θα επιτρέπει στους παίκτες να έχουν φίλους, να βλέπουν τα παιχνίδια που παίζουν οι φίλοι τους, θα υποστηρίζει achievements και leaderboards και γενικά όσα θέλει να δει ένας gamer από μια ενοποιημένη πλατφόρμα. Με την κίνησή της αυτή η εταιρία δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της στον τομέα του gaming, με τις συγκρίσεις με παρόμοιες εταιρίες του χώρου (Sony, Nintendo) να είναι άμεσες.

Τέλος, σε μια αρκετά επιθετική κίνηση, η Apple ανακοίνωσε το έβδομο μεγάλο χαρακτηριστικό του iPhone 4.0 OS που είναι η δική της διαφημιστική πλατφόρμα για εφαρμογές, με το όνομα iAd. Δίνοντας μεγάλο βάρος στα web standards όπως η HTML 5, η εταιρία παρουσίασε την φιλοσοφία της γύρω από τις διαφημίσεις μέσα στις εφαρμογές. Οι διαφημίσεις θα σερβίρονται από την εταιρία, θα διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως mini-games, videos, δεν θα οδηγούν τον χρήστη εκτός του προγράμματος που χρησιμοποιεί και θα μπορούν να κλείσουν ανά πάσα στιγμή. Το iAd πρόκειται για μια αρκετά επιθετική κίνηση τόσο κατά της Google που πρόσφατα αγόρασε την διαφημιστική πλατφόρμα για φορητές συσκευές Admob, όσο και κατά της Adobe, αφού η Apple δεν θα χρησιμοποιεί το Flash για τις διαφημίσεις που θα τρέχουν μέσα στις εφαρμογές.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανακοινώθηκαν πως θα τρέχουν στα τελευταία μοντέλα των iPhone και iPod Touch (3GS και 3rd generation αντίστοιχα), ενώ τα προηγούμενα μοντέλα θα τρέχουν μόνο κάποια από τα παραπάνω. Χαρακτηριστικά το iPhone 3G δεν θα έχει δυνατότητες multitasking λόγω περιορισμών στο hardware.

Τέλος, όπως φαίνεται και από το νέο συμφωνητικό που πρέπει να αποδεχτούν οι προγραμματιστές πριν ξεκινήσουν να αναπτύσσουν εφαρμογές για το iPhone 4.0 OS, η Apple φαίνεται να δίνει ένα τέλος σε εργαλεία που έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό και κάνουν χρήση ενδιάμεσων τεχνολογιών για την παραγωγή εφαρμογών για το iPhone όπως το iPhone Packager της Adobe, αλλά και το Appcelerator.


Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com