Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

4/30/2010 05:19:00 μ.μ.

70 χρόνια χωρίς να τρώει και να πίνει

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Επιστήμονες από την Ινδία μελετούν την περίπτωση ενός 82χρονου, ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν έχει φάει και δεν έχει πιει τίποτα τα τελευταία 70 χρόνια.


Ο Prahlad Jani νοσηλεύεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο Αχμενταμπάντ και παρακολουθείται στενά από τον Οργανισμό Αμυντικών Ερευνών της Ινδίας, καθώς πιστεύουν πως ο ηλικιωμένος άντρας έχει μία αυθεντική ποιότητα, που ενδεχομένως θα μπορούσε να σώσει πολλές ζωές. Έχει περάσει ήδη έξι μέρες χωρίς φαγητό και νερό και βρίσκεται υπό αυστηρή παρακολούθηση, ενώ οι γιατροί δηλώνουν πως το σώμα του δεν έχει δείξει ακόμα σημάδια ασιτίας ή αφυδάτωσης. Ο κύριος Jani, που ισχυρίζεται ότι εγκατέλειψε το σπίτι του σε ηλικία 7 ετών και από τότε ζει στο Ρατζαστάν όπως οι περιπλανώμενοι sadhu, θεωρεί ότι ζει μόνο με μία «πνευματική ζωογόνο δύναμη». Πιστεύει πως επιβιώνει χάρη σε μία θεά, που τον ραντίζει με ένα «ελιξίριο» μέσω μίας τρύπας που έχει στον ουρανίσκο. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Αμυντικής Έρευνας της Ινδίας, του οποίου οι επιστήμονες κατασκευάζουν τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και νέα είδη βομβών, πιστεύει πως ο κύριος Jani θα μπορούσε να τους διδάξει πως να βοηθούν τους στρατιώτες να επιβιώνουν περισσότερο καιρό χωρίς φαΐ ή πώς να βοηθούν τα θύματα μίας καταστροφής μέχρι να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία.

«Εάν οι ισχυρισμοί του επαληθευθούν, θα έχουμε να κάνουμε με ένα τεράστιο επίτευγμα στην ιατρική επιστήμη,» όπως ισχυρίζεται ο Δρ. G. Ilavazhagan, διευθυντής του Αμυντικού Ινστιτούτου Φυσιολογίας και Συγγενών Επιστημών. «Θα μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές σε φυσικές καταστροφές, σε μεγάλο υψόμετρο, σε θαλάσσια ταξίδια και άλλες φυσικές ή ανθρώπινες ακραίες καταστάσεις. Μπορούμε να μάθουμε στον κόσμο τεχνικές επιβίωσης σε δύσκολες συνθήκες, με λίγο φαγητό και νερό ή με τίποτα από τα δύο.» Μέχρι στιγμής, ο Jani φαίνεται να ανταποκρίνεται στις εξονυχιστικές εξετάσεις. Δεν έχει φάει και δεν έχει πιει οποιουδήποτε είδους υγρό για έξι μέρες, δεν έχει ουρήσει και δεν έχει ενεργηθεί. Παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και είναι υγιής, ενώ δεν δείχνει σημάδια λήθαργου. Οι γιατροί θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν για άλλες 15 μέρες, διάστημα που αναμένουν να δουν κάποια σημάδια απώλειας μυϊκής μάζας, αφυδάτωση σε προχωρημένο στάδιο, απώλεια βάρους, κόπωση και ανεπάρκεια βασικών του οργάνων. Στην Ινδία, είναι σύνηθες μεταξύ των Jains και των Hindus να νηστεύουν, και μάλιστα κάποιες φορές περισσότερο από οκτώ μέρες, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση για τον οργανισμό τους. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να επιζήσουν χωρίς φαγητό για 50 μέρες. Η μεγαλύτερη διάρκεια απεργίας πείνας που καταγράφηκε ποτέ ήταν 74 μέρες. Σύμφωνα με τον Δρ. Sudhir Shah, που εξέτασε τον Jani το 2003, έζησε 10 μέρες χωρίς φαγητό και νερό, διάστημα στο οποίο τα ούρα του φάνηκαν να απορροφώνται από τον οργανισμό του, μετά την εμφάνισή τους στην κύστη. Τότε, υπήρξαν κάποιες αμφιβολίες γύρω από τους ισχυρισμούς του καθώς εμφάνισε ελαφριά απώλεια βάρους.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com