Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/06/2010 12:24:00 μ.μ.

Κρατήρες με πάγο στη Σελήνη.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Κρατήρες γεμάτοι με παγωμένο νερό εντοπίστηκαν στον Βόρειο Πόλο της Σελήνης, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για μια βιώσιμη επανδρωμένη αποστολή στον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας!
Η ανακάλυψη περίπου 600 εκατομμυρίων μετρικών τόνων παγωμένου νερού από το ραντάρ Mini- SAR της NASA, το οποίο είναι ενσωματωμένο στον εξοπλισμό του ινδικού σεληνιακού δορυφόρου Chand-rayaan-1, προκάλεσε εκ νέου το ενδιαφέρον των επιστημόνων για την περαιτέρω εξερεύνηση της Σελήνης, μερικές μόνο ημέρες αφότου ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα διαθέσει κονδύλια για μια επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι.
Κρατήρες με πάγο στη Σελήνη

Παρά ταύτα όμως, οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο 41ο συνέδριο Επιστήμης της Σελήνης και των Πλανητών στο Τέξας, όπου και παρουσιάστηκε η εν λόγω έρευνα, εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από τα ευρήματα του Πολ Σπούντις -του Σεληνιακού και Πλανητικού Ινστιτούτου του Χιούστον- ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της μελέτης που θα δημοσιευθεί στο επόμενο τεύχος της αμερικανικής γεωφυσικής επιθεώρησης «Geo-physical Research Letters».

Οπως έγινε γνωστό, ο ινδικός δορυφόρος με τη χρήση των οργάνων του κατάφερε να εντοπίσει περίπου 40 κρατήρες με διάμετρο από 1,5 έως 15 χιλιόμετρα ο καθένας οι οποίοι ήταν γεμάτοι με παγωμένο νερό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, η συνολική ποσότητα υπολογίζεται σε 600 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Ο πάγος είναι καλυμμένος με ένα λεπτό στρώμα σεληνιακού χώματος που δεν επιτρέπει την εξάτμιση του νερού σε περίπτωση που αυτό λιώσει.

Η ανακάλυψη αυτή, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πολ Σπούντις, «καταδεικνύει ότι πλέον υπάρχει σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα για μια μόνιμη ανθρώπινη παρουσία στη Σελήνη, αφού θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που υπάρχουν εκεί. Οι τελευταίες ανακαλύψεις έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντικρίζουμε τη Σελήνη».

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com