Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/02/2010 09:24:00 π.μ.

Κάνουν καλό οι «σύντροφοι του γραφείου» ;

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Είναι συνάδελφοι και συνήθως ανήκουν στο αντίθετο φύλο. Η σχέση τους είναι κάτι περισσότερο από επαγγελματική, σε καμία περίπτωση όμως ερωτική. Πρόκειται για τους «συντρόφους του γραφείου«, που τείνουν να εξελιχθούν σε μια νέα παγκόσμια μόδα.
Πώς ορίζεται όμως ένας… σύντροφος του γραφείου;
Είναι εκείνο το άτομο που σας ακούει όταν θέλετε πολύ να εκφράσετε κάτι σημαντικό, να ξεθυμάνετε, να χαλαρώσετε. Είναι εκεί για να σας στηρίξει σε μια κρίση. Σας λέει ελεύθερα τις σκέψεις του αλλά ταυτόχρονα κρατά τα μυστικά σας. Καταλαβαίνει το χιούμορ σας και γελάει κάθε φορά που επαναλαμβάνετε χιλιοειπωμένα ανέκδοτα. Με λίγα λόγια, είναι δίπλα σας στο εργασιακό περιβάλλον για να κάνει τη ζωή σας πιο υποφερτή.

Με ποιο τρόπο αντιλαμβάνεστε όμως ότι έχετε έναν τέτοιο σύντροφο;
Οι ενδείξεις και σημάδια είναι μπροστά στα μάτια σας. Μαζί του μοιράζεστε τα μπισκότα, τον καφέ αλλά και το κουτσομπολιό… που αφορά τρίτους στο χώρο εργασίας. Παρατηρείται την παραμικρή αλλαγή στην εμφάνισή του. Αλλάζετε ηλεκτρονικά μηνύματα κάθε φορά που συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο ή σημαντικό στο γραφείο. Διακόπτετε τη συζήτηση που έχετε με τον κανονικό σύντροφο της ζωής σας, όταν δέχεστε τηλεφώνημα από τον σύντροφο του γραφείου. Σχολιάζετε και το τελευταίο εκνευριστικό πράγμα που έκανε ο διευθυντής. Γνωρίζετε πολύ καλά ο ένας τα γούστα του άλλου.

Τίποτα το ερωτικό δεν μπαίνει ανάμεσά σας. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι ερωτικές σχέσεις μεταξύ συναδέλφων, προϊσταμένων και υφισταμένων, βλάπτουν, όχι μόνο την υγεία, αλλά γενικώς και καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Ωστόσο, το αν μια τέτοια σχέση κάνει καλό, οι γνώμες των ψυχολόγων, φαίνεται, να διίστανται. Ο ψυχολόγος, Γκραντ Μπρεχτ, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι μια τέτοια σχέση κάνει καλό γιατί οι άνθρωποι γίνονται πιο αποδοτικοί.

Αντίθετα, η ψυχολόγος Ντι Μαγκρίλ, πιστεύει ότι ένας τέτοιος δεσμός, έστω και πλατωνικός, μπορεί να «ταρακουνήσει» έναν γάμο. Όπως αναφέρει «αν και υπάρχουν πιέσεις στο χώρο εργασίας, είναι διαφορετικές από εκείνες του σπιτιού. Εξάλλου, στη δουλειά, μπορούν οι σύντροφοι γραφείου να πάνε για φαγητό να πιούνε ένα ποτήρι κρασί και να νιώσουν καλύτερα, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο εύκολα με τους συντρόφους ζωής, όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση».

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com