Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Η πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη είναι η μόνη εύλογη εξήγηση για τον αφανισμό των δεινοσαύρων, ανακοίνωσε διεθνής ερευνητική ομάδα, ελπίζοντας να βάλει τάξη στις θεωρίες που έχουν εκφράσει επιστήμονες εδώ και δεκαετίες.Ομάδα 41 επιστημόνων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, το Μεξικό, τον Καναδά και την Ιαπωνία, επανεξέτασε 20 χρόνια ερευνών προσπαθώντας να επιβεβαιώσει τα αίτια της εξαφάνισης των δεινοσαύρων στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν 65 εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστημονικές απόψεις διχάζονταν ανάμεσα στο αν την εξαφάνιση προκάλεσε ένας αστεροειδής ή οι απανωτές εκρήξεις ενός ηφαιστείου στη σημερινή Ινδία, που κράτησαν 1,5 εκατ. χρόνια. Η νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Science, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρόσκρουση ενός αστεροειδούς μεγέθους 15 χιλιομέτρων στο σημερινό Μεξικό ήταν η αιτία του αφανισμού.

"Έπειτα προκλήθηκαν πυρκαγιές, σεισμοί μεγαλύτεροι των 10 βαθμών στην κλίμακα ρίχτερ και ηπειρωτικές κατολισθήσεις, που προκάλεσαν τσουνάμι", δήλωσε η Τζοάνα Μόργκαν, του Πανεπιστημίου Imperial στο Λονδίνο. Ο αστεροειδής εκτιμάται ότι χτύπησε τη Γη με δύναμη ένα δισεκατομμύριο μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.

Σύμφωνα με τη Μόργκαν, "το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των δεινοσαύρων" ήρθε όταν κατεστραμμένο υλικό διασκορπίστηκε στην ατμόσφαιρα, καλύπτοντας τον πλανήτη με σκοτάδι, φέρνοντας το Χειμώνα παγκοσμίως και "σκοτώνοντας πολλά από τα είδη που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε αυτό το καταχθόνιο περιβάλλον".

Οι επιστήμονες, που εργάστηκαν για την έρευνα ανέλυσαν τη δουλειά παλαιοντολόγων, γεωχημικών, επιστημόνων μοντελοποίησης του κλίματος, γεωφυσικών και ιζηματολόγων, που είχαν συλλέξει στοιχεία τα τελευταία 20 χρόνια. Τα γεωλογικά αρχεία δείχνουν ότι το επεισόδιο που πυροδότησε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, γρήγορα κατέστρεψε τα θαλάσσια και χερσαία οικοσυστήματα, πράγμα που δείχνει ότι μόνο η πρόσκρουση αστεροειδούς είναι εύλογη εξήγηση.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com