Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/31/2010 06:42:00 μ.μ.

20 χρόνια Photoshop

Αναρτήθηκε από fenomeno69


Το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων, το περιβόητο Photoshop, έκλεισε φέτος τη δεύτερη δεκαετία ύπαρξής του

Στις αρχές του 1989 κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα το οποίο εγκαινίασε επί της ουσίας την ψηφιακή επεξεργασίας εικόνας: η πρώτη έκδοση του Photoshop, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά για τον Macintosh της Apple. Επρόκειτο για δημιούργημα των αδελφών Thomas και John Knoll, ιδρυτών της εταιρείας Adobe. Το εντυπωσιακό είναι ότι εκείνη την εποχή η Silicon Valley δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, παρά μόνο μια μικρή εταιρεία εμφάνισης slides, η Barneyscan. Μάλιστα, οι πρώτες 200 κόπιες του Photoshop πουλήθηκαν με την ονομασία “Barneyscan XP”, πριν επιλεγεί η ονομασία που επικράτησε στη συνέχεια. Οι επιρροές που κληρονόμησαν οι αδελφοί Knoll από τον πατέρα τους, βετεράνο της φωτογραφίας με φιλμ, οδήγησαν στη μετεξέλιξη του Photoshop από απλό πρόγραμμα σάρωσης διαφανειών σε πλήρη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφίας και, εν γένει, ψηφιακής εικόνας. Το Photoshop είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται ευρέως όχι απλώς για καλλωπισμό, αλλά και για πλήρη αλλαγή των χαρακτηριστικών μιας εικόνας, σε βαθμό παραχάραξης - και δεν αναφερόμαστε στην ωραιοποίηση των μοντέλων στα εξώφυλλα των περιοδικών. Δείτε στο http://tinyurl.com/ykdjl5m τις 15 πιο γνωστές περιπτώσεις παραχάραξης ιστορικών φωτογραφιών, αλλά και το blog http://photoshopdisasters.blogspot.com, το οποίο συλλέγει τις πιο κακόγουστες ή αποτυχημένες “photo-σοπιές” της… πιάτσας!

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com