Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

3/04/2010 07:02:00 μ.μ.

10 από τα πιο διάσημα διαμάντια του κόσμου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Υπάρχουν πολλά διαμάντια, αλλά υπάρχουν και διαμάντια τα οποία είναι πολύ διάσημα λόγο της ιστορίας τους. Σήμερα τα Psaxtiria σας παρουσιάζουν 10 από τα πιο διάσημα διαμάντια του κόσμου.1. The Great Star of Africa
Το Star Africa είναι το μεγαλύτερο διαμάντι κοπής στον κόσμο. Το διαμάντι κόπηκε από μια εταιρεία του Άμστερνταμ, αφού οι ειδικοί το εξέτασαν για έξι μήνες προτού αποφασίσουν πώς να το κόψουν.

2. Koh-I-Noor
Αυτό το διαμάντι έχει την αρχαιότερη καταγραφεί στην ιστορία, αφού υπάρχει σε αναφορές από το 1304. Κόπηκε εκ' νέου κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτωρίας για να κοσμήσει το βρεταννικό στέμμα. Τώρα ζυγίζει 108,93 καράτια και ο μύθος λέει ότι το διαμάντι ήρθε στη γη ως δώρο από το θεό στην Ινδία.

3. The Excelsior
Αυτό το διαμάντι δεν είναι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα διαμάντια του κόσμου, αλλά είναι συγκεκριμένα το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί ποτέ.

4. The Great Mogul
Το Great Mogul ανακαλύφθηκε τον 17ο αιώνα στην Ινδία. Η πέτρα πήρε το όνομα της από τον Shah Jehan, τον κατασκευαστή του Ταζ Μαχάλ. Δυστυχώς το διαμάντι έχει εξαφανιστεί και πιθανολογείται ότι έχει κοπεί σε μικρότερα κομμάτια.

5. The Idol’s Eye
Είναι ένα πεπλατυσμένο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού με μέγεθος αυγού και 70,20 καράτια. Ο μύθος αναφέρει ότι είχε δοθεί ως λύτρα για την Πριγκίπισσα Rasheetah από το Σεΐχη του Κασμίρ, στο Σουλτάνο της Τουρκίας που την είχε απαγάγει.

6. The Regent
Το διαμάντι Regent ανακαλύφθηκε το 1702 από έναν ινδιάνο σκλάβο κοντά στην Golconda. Είναι γνωστό για την εξαιρετική διαύγεια και τα τέλεια κοψίματα του, κερδίζοντας την φήμη ως το πιο όμορφο διαμάντι του κόσμου.

7. The Orloff
Το Orloff είναι το τρίτο μεγαλύτερο διαμάντι κοπής του κόσμου. Η καθαρότητα του, το ανέδειξε ως ένα από τα καλύτερα Ινδικά διαμάντια.

8. The Blue Hope
Θεωρείται ότι είναι μέρος του διάσημου διαμαντιού Blue Tavernier, που ήρθε στην Ευρώπη από την Ινδία το 1642. Ανήκε στο Λουδοβίκο ΙΔ και σήμερα βρίσκεται στο Smithsonian Institution, στην Ουάσιγκτον.

9. The Sancy
Ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο Κάρολος της Βουργουνδίας, δούκας της Βουργουνδίας, ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη το 1477. Η πέτρα έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο και είναι προφανώς ινδικής καταγωγής. Λέγεται ότι είναι ένα από τα πρώτα μεγάλα διαμάντια που κόπηκαν με συμμετρικές πτυχές.

10. Taylor-Burton
Αυτό το διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού βρέθηκε στο Premier Mine Transvaal στη Νότια Αφρική, το 1966. Ο Richard Burton αγόρασε την πέτρα για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ έναντι 1,1 εκατομμύρια δολάρια και άλλαξε το όνομά της σε "Taylor-Burton".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com