Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

2/28/2010 08:20:00 π.μ.

Το πιο παράξενο... διαζύγιο.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Πρόκειται για ένα σπάνιο «διαζύγιο» μεταξύ ενός ζευγαριού μικρόσωμων κύκνων του Bewick σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Βρετανία.Το συγκεκριμένο ζευγάρι επέστρεψε μόλις άρχισε ο Χειμώνας από την Αρκτική Ρωσία στο καταφύγιο του Slimbridge αλλά και οι δύο, με νέους συντρόφους. Δεν είναι σπάνιο για τα πτηνά, που συνήθως κάνουν σχέσεις ζωής, να βρουν νέο σύντροφο, όμως αυτό συμβαίνει όταν ένας από τους δύο πεθαίνει. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων οι επιστήμονες έχουν μελετήσει στο Slimbridge 4 χιλιάδες ζευγάρια κύκνων του Bewick και μόνο μία φορά είχε καταγραφεί «διαζύγιο».

Οι πρώτες υποψίες για αυτό το σπάνιο γεγονός γεννήθηκαν όταν ο αρσενικός κύκνος, ο Σαρντίνι, επιστρέφοντας από την Αρκτική Ρωσία, εμφανίστηκε χωρίς τη Σαρούνι, το θηλυκό κύκνο, με τον οποίο είχε σχέση τα τελευταία δύο χρόνια. Τον συνόδευε νέα σύντροφος, η Σαρίντ. Η άφιξη του νέου ζευγαριού έκανε τους επιστήμονες να ανησυχήσουν για την τύχη της Σουρούνι, μέχρι που εμφανίστηκε και αυτή συνοδευόμενη από νέο σύντροφο τον Σουρίν.

Μια σχέση είχε τελειώσει, μια νέα άρχιζε… Μάλιστα όπως αναφέρουν οι επιστήμονες η συμπεριφορά των πρώην συντρόφων δε δείχνει ότι υπήρξε ποτέ μεταξύ τους σχέση. Ο λόγος του «διαζυγίου»; Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, είναι πιθανότατα το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν απόγονο. Οι μικρόσωμοι κύκνοι του Bewick είναι ευρασιατικό είδος κύκνου που μεταναστεύει από την Αρκτική Ρωσία προς τα δυτικά. Συνήθως βρίσκουν καταφύγιο στους υδροβιότοπους γύρω από την Αγγλία στα τέλη Οκτωβρίου.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com