Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

2/14/2010 02:15:00 μ.μ.

Εξολοθρευτής κουνουπιών με λέιζερ.

Αναρτήθηκε από fenomeno69

targeting-1024x576

Το μηχάνημα για το οποίο θα σας ενημερώσουμε σήμερα ίσως στο μέλλον να αποδειχτεί ότι μπορεί να σώσει πολλές ζωές από την ελονοσία στις τριτοκοσμικές κυρίως χώρες. Όταν το μηχάνημα ανιχνεύσει κάποιο έντομο, το λογισμικό του είναι σε θέση να προσδιορίσει με την βοήθεια ενός μη θανατηφόρου λέιζερ το μέγεθος του εντόμου. Χρησιμοποιώντας αυτήν την μέθοδο το σύστημα μπορεί να διακρίνει αν το έντομο είναι κουνούπι, πεταλούδα ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που το κάνει όμως τόσο ισχυρό είναι ότι μπορεί να καθορίσει αν το κουνούπι είναι αρσενικό ή θηλυκό! (Τα θηλυκά είναι πολύ μεγαλύτερα από τα αρσενικά και πετούν πιο αργά.) Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, διότι όπως ήδη μπορεί να γνωρίζετε τα θηλυκά κουνούπια είναι που τσιμπάν για να ρουφήξουν αίμα.

laser-1024x260

Το λογισμικό όπως αναφέραμε είναι σε θέση να καταλάβει αν το έντομο που πετά είναι κουνούπι και μάλιστα θηλυκό. Εφόσον λοιπόν αντιληφθεί ότι το κουνούπι είναι θηλυκό ενεργοποιεί μια δεύτερη πιο ισχυρή δέσμη λέιζερ που το σκοτώνει. Ο θάνατος επέρχεται είτε από βλάβη στο DNA του (ανεπιβεβαίωτη υπόθεση) ή από υπερθέρμανση. Φυσικά η δέσμη φωτός του λέιζερ λειτουργεί σε επίπεδα συχνοτήτων που δεν μπορούν να βλάψουν τους ανθρώπινους ιστούς. Το μηχάνημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και είναι άγνωστο αν θα βγει ποτέ στην αγορά.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την πηγή του άρθρου.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com