Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

2/04/2010 09:17:00 π.μ.

Το Σπήλαιο της λύτρωσης.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Το Σπήλαιο της λύτρωσης (The Grotto of the Redemption) είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει ο άνθρωπος με πίστη και σκληρή δουλειά. Ο Paul Dobberstein ήταν Γερμανός μετανάστης ο οποίος χειροτονήθηκε ιερέας το 1897. Κάποια στιγμή αρρώστησε βαριά με πνευμονία και υποσχέθηκε ότι θα αφιερώσει τη ζωή του για την οικοδόμηση ενός τέμενος στην Παναγία, αν αυτή θα του έσωζε τη ζωή. Ο Πατέρας Dobberstein επέζησε και αμέσως άρχισε τη συλλογή βράχων, για την υπόσχεση που είχε δώσει, μια αναζήτηση για υλικά, που διήρκεσε 14 χρόνια ...
Η κατασκευή του Σπήλαιο της λύτρωσης, στο West Bend της Αϊόβα, ξεκίνησε το 1912, αλλά λόγο του ότι το West Bend δεν ήταν και το καλύτερο μέρος για να βρει κανείς κρυστάλλους και ημιπολύτιμους λίθους, (με τους οποίους ήθελε να διακοσμήσει το δημιούργημά του), Ο Dobberstein ταξίδεψε στο Hot Springs, το Black Hills Carlsbad και κατάφερε να συγκεντρώσει τα απαραίτητα φορτία με τα υλικά που χρειάζονταν.
Οι εργασίες για την επέκταση και τη βελτίωση του έργου του συνεχίστηκαν μέχρι το θάνατο του, το 1954. Όταν πέθανε ο Dobberstein, το δημιούργημα του είχε το μέγεθος ενός οικοδομικού τετραγώνου, αλλά μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να επεκτείνεται. Οι δε κρύσταλλοι, ημιπολύτιμες πέτρες και τα απολιθωμένα ξύλα που χρησιμοποιήθηκαν για την διακόσμηση υπολογίζεται ότι έχουν αξία πάνω από 4.300.000 δολάρια.
Κάθε χρόνο δέχεται πάνω από 100.000 επισκέπτες και θεωρείται από πολλούς η πληρέστερη συλλογή από ορυκτά, απολιθώματα και ημιπολύτιμους λίθους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com