Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/20/2010 08:17:00 π.μ.

Αντικείμενα σε τροχιά μέσω…κανονιού!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ένα από τα πλέον διάσημα έργα επιστημονικής φαντασίας, το «Από τη Γη στη Σελήνη» του Ιουλίου Βερν, έχει τους χαρακτήρες του να μεταβαίνουν στη Σελήνη μέσα σε μία οβίδα η οποία εκτοξεύεται από ένα τεράστιο κανόνι. Ο Τζων Χάντερ δεν έχει τόσο μεγάλες φιλοδοξίες- του αρκεί να θέσει τα «βλήματα» σε τροχιά γύρω από τη Γη.Το σχέδιο του εν λόγω εφευρέτη περιλαμβάνει την κατασκευή ενός κανονιού μήκους περίπου 1.200 μέτρων, και ο Χάντερ εργάζεται στο συγκεκριμένο project από το 1992, όταν (όντας φυσικός στο Lawrence Livermore National Laboratory) συμμετείχε σε ένα πείραμα το οποίο είχε να κάνει με τη χρήση ενός πυροβόλου 140 μέτρων για δοκιμαστικές εκτοξεύσεις υπερηχητικών κινητήρων- το κανόνι εκείνο χρησιμοποιούσε πεπιεσμένο αέριο υδρογόνο, το οποίο απελευθερωνόταν και ωθούσε το βλήμα.

Λόγω της σχετικής αναξιοπιστίας του προαναφερθέντος συστήματος (το οποίο χρησιμοποιεί πιστόνια), η εταιρεία του Χάντερ, Quicklaunch, αντικατέστησε τα πιστόνια με μία μηχανή εσωτερικής καύσης, η οποία καίει φυσικό αέριο. Η αρχή, ωστόσο, είναι η ίδια: θέρμανση του αερίου υδρογόνου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία αρκετής πίεσης για την εκτόξευση ενός βλήματος ενός τόνου στον ουρανό σε ταχύτητα που αγγίζει τα 13.000 μίλια ανά ώρα.

Ο Χάντερ θέλει να τοποθετήσει ένα τέτοιο κανόνι κοντά σε μία θαλάσσια έκταση στον ισημερινό της Γης, όπου η περιστροφή του πλανήτη προσθέτει στη συνολική ισχύ εκτόξευσης. Από τη στιγμή το μεγαλύτερο τμήμα του θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια (θα κρατιέται σταθερό χάρη σε ένα σύστημα έρματος παρεμφερές με αυτό το οποίο χρησιμοποιούν τα υποβρύχια), η σκόπευσή του θα μπορεί να αλλάξει, για να εξυπηρετήσει τους εκάστοτε σκοπούς των χειριστών του.

Ο Χάντερ (ο οποίος σύντομα θα δοκιμάσει ένα πειραματικό μοντέλο μήκους 30 μέτρων) ισχυρίζεται ότι η κατασκευή του ολοκληρωμένου συστήματος θα κοστίσει 500 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα επιφέρει δραματικές μειώσεις στο κόστος της αποστολής σκαφών στο διάστημα- μη επανδρωμένων, ωστόσο, καθώς οι επιταχύνσεις ( της τάξεως των 5.000 G) θα απέβαιναν θανατηφόρες σε έναν άνθρωπο.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com