Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1/27/2010 09:20:00 π.μ.

Ταινία αποκλειστικά από χιμπατζήδες !

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Η πρώτη σουρεαλιστική κινηματογραφική ταινία στον κόσμο, που γυρίστηκε κατά αποκλειστικότητα από χιμπατζήδες είναι πλέον γεγονός… και μάλιστα, πρόκειται να προβληθεί αύριο Τέταρτη από το κανάλι BBC Two, ως τμήμα ενός ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας.
Οι πίθηκοι γύρισαν την ταινία, χρησιμοποιώντας ειδικά θωρακισμένη κάμερα που τους δόθηκε από επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούσαν με αγωνία το αποτέλεσμα.

Το άρτιο αποτέλεσμα οφείλεται στην Μπέτσι Χερέλκο, υποψήφια διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Στέρλινγκ που χάρισε στους έντεκα χιμπατζήδες δύο μηχανήματα για το γύρισμα βίντεο και μια οθόνη αφής για την επιλογή πλάνων.

Η μάλλον υπερρεαλιστική ταινία περιλαμβάνει πλάνα από το χώρο διαβίωσης των χιμπατζήδων στο Ζωολογικό Κήπο του Εδιμβούργου, όπου οι ζωολόγοι ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πώς τα νεογέννητα θηλαστικά αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους. Και οι χιμπατζήδες τους έδειξαν…

Η Μπέτσι Χερέλκο έθεσε στους χιμπατζήδες δύο προκλήσεις, στις οποίες και ανταποκρίθηκαν. Η πρώτη ήταν να τους διδάξει πώς να χρησιμοποιούν την οθόνη αφής για να επιλέγουν διαφορετικά βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, η κ. Χερέλκο θα μπορούσε να ερευνήσει ποιους τύπους εικόνων προσέχουν περισσότερο οι χιμπατζήδες.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης, οι έντεκα χιμπατζήδες έμαθαν να κρατούν και να περιφέρουν την ειδική κάμερα (chimpcam), πάνω στην οποία υπήρχε ένα βιζέρ που έδειχνε πού εστίαζε το σύστημα.

Το υλικό που βιντεοσκόπησαν τα ζώα, χωρίς συγκεκριμένο θέμα, συγκεντρώθηκε σε μια σύντομη ταινία που θα προβληθεί στο BBC Two την Τετάρτη στις 20.00 ώρα Βρετανίας.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com