Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Το 1800 ο Sir Francis Galton δημιούργησε σύνθετες εικόνες που αποτελούνταν από διαφορετικά πρόσωπα και συνθέτουν μια και μοναδική φωτογραφία με ένα μόνο πρόσωπο. Αυτό έγινε στην προσπάθεια του Galton να απεικονίσει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου που είναι κοινά σε μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων (π.χ. να εκπροσωπεί την χαρακτηριστική όψη ενός εγκληματία). Όταν όμως ο Galton έδειξε τις εικόνες που ειχε κατασκευάσει στους συναδέρφους του, αυτοί συμφώνησαν ομόφωνα ότι οι σύνθετες εικόνες ήταν περισσότερο ελκυστικές από τις αυτούσιες φωτογραφίες των προσώπων (δηλαδή οι σύνθετες εικόνες έτειναν να είναι πιο ελκυστικές απ' ότι τα χαρακτηριστικά ενός μόνο προσώπου).


Πιο πρόσφατες μεθόδους με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών χρησιμοποίησαν οι ψυχολόγοι για την κατασκευή σύνθετων προσώπων (μερικές φορές αναφέρονται ως "average faces" ή "face prototypes"). Είναι αποδεδειγμένο πως οι σύνθετες εικόνες προσώπων που κατασκευάζονται με την βοήθεια των Η/Υ τείνουν να είναι περισσότερο ελκυστικές από την μέση βαθμολογία ελκυστικότητας των προσώπων που τις αποτελούν (όπως ήταν και οι σύνθετες εικόνες του Galton). Οι σύνθετες εικόνες μάγεψαν επίσης και πολλούς ερευνητές που ασχολήθηκαν με αυτές για να ανακαλύψουν τον λόγο που γίνονται πιο ελκυστικές από τις κανονικές φωτογραφίες.

faces

Στο site faceresearch.org μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική και να δείτε τα αποτελέσματα της εύκολα και γρήγορα, επιλέγοντας απλός όσα πρόσωπο θέλετε και πατώντας απλά το "View Average". Επίσης το site σας δίνει την δυνατότητα να ανεβάσετε τις δικές σας φωτογραφίες και να δοκιμάσετε την τεχνική με το δικό σας υλικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com