Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

12/09/2009 10:23:00 π.μ.

4 Παράξενα όπλα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και σε κάθε εποχή συνεχούς πολέμου, υπήρξε μια αλματώδη ανάπτυξη σε οπλικά συστήματα, μερικά εκ' των οποίων ήταν αρκετά πετυχημένα, ενώ μερικά άλλα αρκετά παράξενα και αναποτελεσματικά. Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε φυσικά με την δεύτερη κατηγορία, παρουσιάζοντας σας 4 από αυτά.

1. Electric Gun
Η ιδέα ενός Ηλεκτρικού κανονιού προτάθηκε από τους Ναζί ως ένα όπλο μακράς απόστασης. Το τεράστιο όπλο θα ήταν σε θέση να χτυπήσει στόχο σε απόσταση 90 μιλίων. Μια σειρά από ηλεκτρομαγνήτες κατά μήκος της κάννης, θα "τραβούσαν" το βλήμα στέλνοντας το στον στόχο.
Αν και στα χαρτιά το ηλεκτρικό κανόνι φαίνονταν να είναι ένα όπλο με τρομερή δύναμη, τελικά η πρόταση δεν έφτασε ποτέ στο τελικό στάδιο της υλοποίησης. Άχρηστο ενάντια σε μικρότερους στόχους, όπως τα πλοία ή τα συγκεντρωμένα στρατεύματα λόγω του μεγάλου φάσματος του, η κύρια χρήση του θα ήταν για το βομβαρδισμό στόχων μεγάλης κλίμακας, όπως είναι οι πόλεις. Τα αεροπλάνα όμως, ήδη είχαν αναλάβει αυτό το έργο και μάλιστα με πολύ θετικά αποτελέσματα.

2. Goliath Tank Buster
Ήταν ένα τηλεχειριζόμενο όχημα-δεξαμενή που έχει σχεδιασθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου από Γερμανούς επιστήμονες. Είχε περίπου 1,2 μέτρα μήκος, δύο μέτρα πλάτος και περίπου 30 εκατοστά ύψος και ήταν γεμάτο με 75 κιλά εκρηκτικών υλών, ώστε να ανατινάξει μια δεξαμενή ή να κατεδαφίσει ένα κτίριο. Το όχημα το καθοδηγούσε έναν χειριστής και μόλις έπαιρνε την σωστή θέση στον στόχο, ανατινάζονταν καταστρέφοντας και τον στόχο.
Χρησιμοποιήθηκαν ως επί το πλείστον από εξειδικευμένους Panzer για την καταπολέμηση των μονάδων μηχανικού της Βέρμαχτ και χρησιμοποιήθηκαν επίσης στις ακτές της Νορμανδίας στης 6 Ιουνίου του 1944, την γνωστή σε όλους D-Day, αν και τα περισσότερα βγήκαν γρήγορα εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών από τις βολές του πυροβολικού.

3. Fire Balloons
Το 1944, ο Ιαπωνικός αυτοκρατορικός στρατός ελευθέρωσε περισσότερα από 9.000 μπαλόνια γεμάτα με βόμβες με στόχο τις πόλεις των ΗΠΑ και Καναδά. Σκοπός τους ήταν να προκαλέσουν εκτεταμένες πυρκαγιές και εκρήξεις, αλλά μόνο περίπου 1.000 από αυτά τα μπαλόνια κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους.
Παρά τις υψηλές προσδοκίες που είχε αυτό το όπλο, μόνο έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τους και οι ζημιές που προκάλεσαν ήταν αμελητέες. Ο Ιαπωνικός στρατός σύντομα κατάλαβε την αναποτελεσματικότητα τους και σε λιγότερο από 6 μήνες διέκοψε το πρόγραμμα.

4. Railway Guns
Τα "railway guns" ήταν τεράστια πυροβόλα όπλα που κινούνταν πάνω σε σιδηροδρομικές ράγες και χρησιμοποιούνταν για ένα μεγάλο φάσμα βομβαρδισμών. Παρόλο που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 19ο αιώνα, αυτά που το "Krupp weapons manufacturers" κατά τη δεκαετία του 1930, χρησιμοποιήθηκαν από για τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και αξίζουν ιδιαίτερης μνείας, καθώς ήταν πολύ απλά... τεράστια.
Τα πυροβόλα, ήταν ικανά να βάλλουν σε όλη την αγγλική Μάγχη και σχεδιάστηκαν για να καταστρέψουν τις οχυρώσεις του εχθρού. Είχαν τα ονόματα "Schwerer Gustav" και "Dora" και ζύγιζαν περίπου 1.350 τόνους, ενώ μπορούσαν να στείλουν ένα βλήμα 7 τόνων μέχρι και 37 χιλιόμετρα (23 μίλια) μακριά! Το πυροβόλο "Schwerer Gustav" τελικά καταστράφηκε από τα στρατεύματα των ΗΠΑ και το "Dora" καταστράφηκε από τους Γερμανούς για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να πέσει στα χέρια του εχθρού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com