Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Η μεγαλύτερη δοκιμή ατομικής βόμβας που πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, εξαιτίας ενός λάθους σχεδιασμού, προκάλεσε ένα τεράστιο πυρηνικό ατύχημα!
map
Η κωδική ονομασία Castle bravo, δόθηκε στη πρώτη δοκιμή μιας θερμοπυρηνικής βόμβας υδρογόνου που πυροδότησε στις 1 Μαρτίου 1954, στην ατόλλη Bikini των νησιών Μάρσαλ, από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Castle Bravo ήταν η πιο ισχυρή πυρηνική συσκευή που ενεργοποιήθηκε ποτέ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με ισχύς 15 μεγατόνους. Η αναμενόμενη ισχύς, ήταν 4 έως 6 μεγατόνους, αλλά σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες, η έκρηξη αυτή, δημιούργησε το χειρότερο ραδιολογικό ατύχημα που προκάλεσαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Castle_Bravo_Blast
Από άποψη ισχύς σε TNT, το Castle Bravo ήταν περίπου 1.200 φορές πιο ισχυρό από τις ατομικές βόμβες που έπεσαν στη Χιροσίμα και Nagasaki. Από την έκρηξη, -που προορίζονταν να είναι μια μυστική δοκιμή- μολύνθηκαν οι κάτοικοι των γύρω νησιών, καθώς και το πλήρωμα του Daigo Fukuryū Maru, ενός ιαπωνικού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ήταν και υπεύθυνο για τη διεθνή ανησυχία που προκάλεσε αυτή η θερμοπυρηνική δοκιμή.
GV06_full
Η έκρηξη, δημιούργησε μια μπάλα φωτιάς σχεδόν τεσσάρων μιλίων (περίπου 7 χιλιόμετρα) μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. Αυτή η πύρινη σφαίρα ήταν ορατή στην ατόλλη Kwajalein, η οποία βρίσκεται πάνω από 250 μίλια (450 χλμ.) μακριά. Η έκρηξη άφησε έναν κρατήρα 6.500 πόδια (2.000 μ.) σε διάμετρο και 250 πόδια (75 μ.) σε βάθος.
Το σύννεφο μανιταριού που δημιουργήθηκε, έφτασε στο ύψος των 47.000 ποδών (14 χλμ.) και διαμέτρου 7 μίλια (11 χλμ.) σε περίπου ένα λεπτό. σε λιγότερο από 10 λεπτά, έφθασε σε ύψος 130.000 ποδών (40 χλμ.) και 62 μίλια (100 χλμ.) σε διάμετρο και επεκτείνονταν περίπου 6 χιλιόμετρα (4 μίλια) ανά λεπτό.
GV03_full
Το απρόβλεπτα μεγάλο νέφος και η μεγάλη ένταση της ακτινοβολίας επηρέασε επίσης, πολλά από τα πλοία και το προσωπικό που συμμετείχαν στη δοκιμή. Δεκαέξι μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Bairoko υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου βαθμού και υπήρξε ένα σημαντικά αυξημένο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου. Από την ραδιενεργό μόλυνση, επηρεάστηκαν και πολλές από τις εγκαταστάσεις δοκιμών που ήταν χτισμένες σε άλλα νησιά του συστήματος ατόλλη Μπικίνι.
87243351.Sdo7fPrN
Ίχνη ραδιενεργού υλικού εντοπίστηκαν στην Αυστραλία, την Ινδία, την Ιαπωνία, τις ΗΠΑ και σε μέρη της Ευρώπης. Αν και ήταν μια μυστική δοκιμή, η επιχείρηση Castle Bravo γρήγορα έγινε ένα διεθνές γεγονός, προτρέποντας εκκλήσεις για απαγόρευση των ατμοσφαιρικών δοκιμών θερμοπυρηνικών βομβών.
87236623.kdrbWqBY
Οι υποθαλάσσιες φωτογραφίες είναι απομεινάρια διαφόρων πλοίων που ναυάγησαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής της ατομικής βόμβας, ορισμένα από ατύχημα: USS Saratoga, USS Lamson, USS Anderson, USS Apogon.
87211668.Ibtqrysh
87211285.KmSRYFqY
87211278.pdlBySi5
87211276.9q7slwji
87210926.jf6BLxDZ
87210925.CnJ96wSm
87210920.Muc3CcOs

Δείτε και περιηγηθείτε στην περιοχή μέσω του Google maps.

View Larger Map


πηγές : [link] [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com