Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/03/2009 03:10:00 μ.μ.

Γιατί υπάρχουν τόσο πολλά διαφορετικά βύσματα??

Αναρτήθηκε από fenomeno69

Έχετε αναρωτηθεί γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι ηλεκτρονικών βυσμάτων και υποδοχών στο κόσμο?? Ενώ γνωρίζουμε όλοι πως η οικιακή ηλεκτρική χρήση ξεκίνησε τα τέλη του 1800 και τα δυο βασικά συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός μερικών εξαιρέσεων) είναι 110-120 και 220-240 Volt. Έπειτα κάθε έθνος είχε τους δικούς του λόγους για το βυσματικό σύστημα που θα χρησιμοποιεί.

map_plug
"Πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος".

Αλλά από την στιγμή που καθιερώθηκαν, ποιος κατασκευαστής νοιάζεται πιο είδος πρίζας χρησιμοποιούν οι πελάτες τους? Επίσης για παράδειγμα ξέρουμε ότι για να φορτίσουμε το κινητό μας τηλέφωνο σε μια άλλη χώρα που δεν υποστηρίζει το ίδιο βύσμα με τον δικό μας φορτιστή, θα χρειαστούμε πιθανόν κάποιον μετατροπέα. Οι πρόσφατες προσπάθειες που έγιναν από οργανισμούς όπως η Διεθνή Ηλεκτροτεχνική Επιτροπή (IEC) να ορίσουν μια στάνταρ πρίζα έπεσαν στο κενό, γιατί κάποιες χώρες εναντιώθηκαν λέγοντας "ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν πια πρίζα να χρησιμοποιήσουμε?".

"Για παράδειγμα, η Βρετανία έχει ενσωματωμένα τα fuses μέσα στα βύσματα (όπως το Bs1363 στην παρακάτω εικόνα) των συσκευών αντί του συστήματος καλωδίωσης λόγω έλλειψης του χαλκού εκείνη την εποχή".

Bs1363-plug_psaxtiria

Επίσης φανταστείτε πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος για μια νέα υποδομή που θα υποστηρίζει ένα κοινό σύστημα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις χώρες και με κοινό βύσμα και πρίζα για όλες τις χώρες. Έτσι, μάλλον το θέμα αυτό είναι ένα όνειρο θερινής νυχτός, που ίσως να μην πραγματοποιηθεί ποτέ.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα πατήστε εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com