Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/06/2009 10:55:00 π.μ.

ζωγραφικοί πίνακες μινιατούρες

Αναρτήθηκε από bloggeridis

indian-miniatures-leader
Η Ινδική 'μινιατούρα ζωγραφική' είναι ένας από τα πιο εντυπωσιακούς κλάδους στα καλλιτεχνικά στον κόσμου. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, περιλαμβάνει ζωγραφική εικόνων σε απίστευτα μικροσκοπικούς καμβάδες, συχνά όχι μεγαλύτερους από λίγα εκατοστά στο πλάτος και το ύψος.
Radha Krishna with Gopini Holding Ektara (height 35cm) [2009]
radha-krishna-gopini
Αν δεν έχετε δει μια μικροσκοπική ζωγραφική πριν, θα εκπλαγείτε από την ποιότητα της λεπτομέρειας στα έργα αυτά, τα οποία για να δημιουργηθούν, οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για πινέλα μεμονωμένα φύλλα από δέντρα και ανθρώπινες τρίχες.
Peacock on Gold (height 1.4cm) [Modern]
peacock-on-gold
Αν και το στυλ αυτό 'εφευρέθηκε' μεταξύ του 11ου και 12ου αιώνα, με την άνοδο του αυτοκράτορα Akbar the Great (1542 με 1605), απέκτησε μεγαλύτερη φήμη, αφού ο Akbar συγκέντρωσε περισσότερους από 100 καλλιτέχνες για το σχηματισμό μιας σχολής Ζωγραφικής μινιατούρας, υπεύθυνη για πολλά από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα μικρογραφίας της Ινδίας.
Indra on Airavata (height 18cm) [Modern]
indra-on-airavata
Η ζωγραφική μινιατούρας είναι ακόμη ζωντανή σε όλη την Ινδία σήμερα, ιδιαίτερα στο Rajasthan, όπου πολλές σχολές ζωγραφικής συνεχίζουν να λειτουργούν. Και μην φανταστείτε ότι πρόκειται για κάτι εύκολο. Η κατάρτιση ξεκινάει σε νεαρή ηλικία και χρειάζεται σταθερό χέρι. Χρόνια πρακτική, αφοσίωση σε μια αυστηρή τεχνική και ίσως το χειρότερο από όλα, την αποχή από όλα τα διεγερτικά, συμπεριλαμβανομένης της καφεΐνης!
Ragamala Scene of Acrobats (height 32cm) [18th-19th century]
ragamala-scene-acrobats
Portrait of Raja Brajraj (height 16cm) [Kangra, 1781]
portrait-raja
Siva and Parvati on a Terrace [18th century]
siva-parvati

Μπορείτε να δείτε περισσότερους πίνακες στην πηγή του άρθρου.

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com