Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

11/02/2009 10:42:00 π.μ.

Τα 10 ποιο παράξενα θεματικά πάρκα.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

Love Land - Κορέα.

Η Love Land είναι ένα πάρκο αφιερωμένο στο σεξ. Βρίσκεται στο νησί Cheju (γνωστό στους ντόπιους ως "νησί του μέλιτος") και προβάλει διάφορα έργα τέχνης σεξουαλικής φύσεως, από τεράστια αγάλματα ασελγών στάσεων μέχρι κάτι που ονομάζεται "most big penis!!"... Το πάρκο κατασκευάστηκε ως έκθεση τέχνης του πανεπιστημίου Hongik της Σεούλ.

BonBon-Land - Δανία.
Το τέταρτο μεγαλύτερο πάρκο της Δανίας είναι η BonBon-Land.
Bon Bon είναι το όνομα μιας εταιρείας κατασκευής ζαχαρωτών της χώρας, οι δημιουργίες της οποίας έχουν την μορφή παράξενων χαρακτήρων όπως αυτών στην φωτογραφία. Αρκεί να σας πούμε ότι ο ποιο δημοφιλής χαρακτήρας ήταν αυτός με την ονομασία "Dog Fart".
Εκτός από τα παράξενα αυτά εκθέματα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες με τα εκλεπτυσμένα ονόματα: "The horse dropping" (κακάκια αλόγου), "The Crazy Turtle" (η τρελή χελώνα η οποία παρεμπιπτόντως μοιάζει σαν να είναι έτοιμη να ξεράσει) και "Hundeprutterutchebane" (προφέρετε το αν μπορείτε). Αυτή η τελευταία μεταφράζεται σε "Dog Fart Rollercoaster" και πρόκειται για ένα τρενάκι που σας πάει σε ένα φανταστικό ταξίδι ανάμεσα σε σωρούς με κόπρανα σκύλων τη στιγμή που στα μεγάφωνα ακούγονται ήχοι από κλανιές...σκύλων προφανώς... (ελπίζω να μη μυρίζουν και σαν τέτοιες...).

Diggerland - Μ. Βρετανία.
Οι Βρετανοί είναι τόσο φανατικοί με τον εξοπλισμό κατασκευών που διαθέτουν όχι ένα αλλά τέσσερα θεματικά πάρκα αφιερωμένα στις κατασκευές.
Όλα τα πάρκα Diggerland επιτρέπουν στον επισκέπτη να ζήσει τις Bob the Builder φαντασιώσεις του.

Išgyvenimo Drama - Λιθουανία.
Αν ποτέ νιώσατε την ανάγκη να επιστρέψετε στην Σοβιετική περίοδο της δεκαετίας του '80, το Išgyvenimo Drama (το δράμα της επιβίωσης), γνωστό επίσης και ως το Σοβιετικό καταφύγιο, είναι το πάρκο που σας χρειάζεται. Για περίπου 220 δολάρια θα βιώσετε μια επιστροφή στο χρόνο διάρκειας δυόμιση ωρών.
Το Išgyvenimo Drama βρίσκεται κοντά στο Vilnius της Λιθουανίας και κάποτε ήταν Σοβιετικό καταφύγιο που χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη τηλεοπτικών πομπών. Όλοι οι ηθοποιοί που παίρνουν μέρος στην ξενάγηση, είτε ανήκαν στις τάξεις του σοβιετικού στρατού είτε υπηρέτησαν ως πραγματικοί ανακριτές. Υπάρχουν βέβαια και λιγότερο έντονες αναπαραστάσεις που αποβλέπουν σε μαθητές και παιδιά.
Αυτά που θα βιώσετε περιλαμβάνουν την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων από το 1984 φορώντας μάσκες αερίων, την εξαναγκαστική εκμάθηση του σοβιετικού εθνικού ύμνου, την κατανάλωση τυπικού σοβιετικού φαγητού με αυθεντικά σοβιετικά σκεύη, ακόμη και την ανάκριση και τον ιατρικό έλεγχο που γινόταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Dickens World - M. Βρετανία.
Η περιγραφή του Καρόλου Ντίκενς για την Αγγλία της βιομηχανικής επανάστασης παίρνει σάρκα και οστά μέσα από αυτό το θεματικό πάρκο που βρίσκεται στο Chatham Dockyard, στο Kent. Το πάρκο αυτό είναι γεμάτο με αξιαγάπητες αναμνήσεις ασθενειών, λοιμών, δυσεντερίας, της ελίτ της Βικτοριανής Αγγλίας και για επιδόρπιο... πεινασμένα ορφανά.

Suoi Tien Park - Βιετνάμ.
Είναι ένα πάρκο με θέμα τον βουδισμό. Εκτός από νεροτσουλήθρες και συναρπαστικές βόλτες, το πάρκο διαθέτει το παλάτι του παραδείσου, το όραμα του πάρκου για την αιώνια ζωή.

Harmonyland - Ιαπωνία.
Γνωρίζετε την Hello Kitty? Εγώ ακουστά την έχω μόνο αλλά στην Ιαπωνία έχουν ένα ολόκληρο πάρκο αφιερωμένο σε αυτήν την παιδική χαριτωμένη φιγούρα, σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Oita.

Grutas Park - Λιθουανία.
"Ιωσήφ Στάλιν" και "διασκέδαση" δεν είναι δυο λέξεις που συνήθως πάνε μαζί. Ωστόσο, διασκεδαστικό ή όχι, το Grutas Park στην Λιθουανία αναπαράγει την ζωή υπό την σκιά του Στάλιν. Εκτός από έναν ζωολογικό κήπο και μια παιδική χαρά, διαθέτει ένα gulag με σκοπιές σε πύργους γύρω γύρω και ηλεκτροφόρο φράχτη. Το πραγματικό έκθεμα όμως είναι η μήκους 1.2 μιλίων έκθεση αγαλμάτων, σπίτι για 82 γλυπτά της κομμουνιστικής εποχής που αποκαθηλώθηκαν κατά την απελευθέρωση της Λιθουανίας.

Ferrari World - Abu Dhabi.
Αυτό το σχεδόν ολοκληρωμένο θεματικό πάρκο κόστους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διαθέτει βόλτες προσομοίωσης αγωνιστικών της Ferrari, τρενάκια λούνα-παρκ, διαδραστικό μουσείο, ένα θέατρο όπου παίζονται Ιταλικά έργα και μια πίστα αγώνων. Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2007 αλλά όπως και οτιδήποτε έχει πίσω του πετροδόλλαρα, εξελίσσονται πολύ γρήγορα και αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτόν τον Νοέμβριο.

Nintendo Amusement Park - Ν. Υόρκη.

Αντί να παίζετε Mario brothers στον υπολογιστή σας, εδώ μπορείτε να το κάνετε στην πραγματικότητα. Αλλά καλύτερα να δείτε το βίντεο για να καταλάβετε τι είναι αυτό που προσφέρει στον επισκέπτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com