Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/03/2009 05:07:00 μ.μ.

Nouadhibou - Ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφείο πλοίων

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Nouadhibou-shipwreck3
Η πόλη Nouadhibou, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Μαυριτανία και λειτουργεί ως εμπορικό κέντρο. Η περιοχή είναι γνωστή ως η τοποθεσία για ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία πλοίων του κόσμου. Εκατοντάδες πλοία σκουριάζουν στις παραλίες και στον κόλπο της περιοχής.
Nouadhibou-shipwreck1
Μια εξήγηση για την κατάσταση αυτή που επικρατεί στην περιοχή, είναι ότι οι αξιωματικοί του λιμανιού της πόλης, δωροδοκούνταν για να επιτρέψουν την "απόρριψη" των άχρηστων πλοίων στο λιμάνι και γύρω από τον κόλπο.
Nouadhibou-shipwreck4
Nouadhibou-shipwreck10
Το φαινόμενο αυτό, άρχισε στην δεκαετία του 80, μετά την εθνικοποίηση του τομέα της αλιείας στην Μαυριτανία. Πολλά αντιοικονομικά πλοία εγκαταλείφθηκαν από τότε στην περιοχή. Για τους πλοιοκτήτες, αυτό ήταν μια πολύ βολική λύση για να απαλλαγούν από τα παλαιά σκάφη τους, μιας και η αποσυναρμολόγηση είναι χρονοβόρα και δαπανηρή.
Nouadhibou-shipwreck8
Nouadhibou-shipwreck6
Δείτε την περιοχή μέσα από την υπηρεσία Google maps.

View Larger Map

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com