Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

1. Ο Mozart έγραψε ένα μουσικό κομμάτι το 1782 για 6 φωνές που είχε την ονομασία "Φίλα με στον κώλο" ("Leck mich im Arsch"). Μπορείτε να ακούσετε μια απόδοση του κομματιού στο βίντεο του Youtube που παραθέτω. Επιπλέον, έγραψε ένα κομμάτι με το όνομα "Γλύψε μου τον κώλο μέχρι να είναι καλός και καθαρός" (Κ.233/382δ). Οι στίχοι για το δεύτερο κομμάτι είναι οι εξής (Λυπάμαι αλλά αυτά δεν τα μεταφράζω. Όποιος καταλάβει κατάλαβε):
"Lick my ass nicely,
lick it nice and clean,
nice and clean, lick my ass.
That’s a greasy desire,
nicely buttered,
like the licking of roast meat, my daily activity.
Three will lick more than two,
come on, just try it,
and lick, lick, lick.
Everybody lick his own ass himself."


2. Οι ιπποπόταμοι έχουν μια μοναδική ιδιότητα: Αντί να ιδρώνουν, παράγουν ένα ροζ υγρό που λειτουργεί ως φυσικό αντηλιακό. Αυτό τους επιτρέπει να περνάνε πολλές ώρες στο νερό παραμένοντας ασφαλείς από τον καυτό ήλιο.

3. Τα καγκουρό δεν κλ... αερίζονται. Μετατρέπουν την ποσότητα μεθανίου που παράγουν σε μια ενεργειακή πηγή που μπορεί το σώμα τους να ξαναχρησιμοποιήσει. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να μεταφέρουν τα βακτήρια που ευθύνονται γι' αυτό στις αγελάδες, έτσι ώστε να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου και να σώσουν έτσι τον πλανήτη από την υπερθέρμανση (οι αγελάδες μας έφταιξαν τώρα...).

4. Κατά την διάρκεια του ψυχρού πολέμου ο Αμερικανικός στρατός κατασκεύασε ένα φορητό όπλο εκτόξευσης πυρηνικών κεφαλών με την ονομασία Davy Crocket. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 1956 και κατασκευάστηκαν συνολικά 2.100 κομμάτια. Χρησιμοποιήθηκε στις στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ από το 1961 έως το 1971.

5. Παρατηρήσατε ποτέ ότι όταν έχετε μπολ με καρύδια, τα μεγαλύτερα τείνουν να είναι στην επιφάνεια? Αυτό το φαινόμενο έχει την επιστημονική ονομασία: The Brazil Nut Effect. Ο όρος αναφέρεται στο φαινόμενο κατά το οποίο τα μεγαλύτερα σωματίδια καταλήγουν στην επιφάνεια όταν ένα κοκκώδες υλικό που περιέχει μια μίξη διαφορετικών μεγεθών αναταράσσεται.

6. Έχετε ποτέ ονειρευτεί ότι ξυπνάτε και ξεκινάτε την καθημερινή σας ρουτίνα, αντιλαμβανόμενοι ότι στην πραγματικότητα ακόμη κοιμάστε? (εγώ το έχω πάθει). Είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό και πολλοί άνθρωποι το βιώνουν. Αυτό ονομάζεται "false awakening" (ψευδής αφύπνιση) ή "όνειρο μέσα σε ένα όνειρο". Είναι επίσης δυνατό να υπάρχουν πολλαπλές "ψευδείς αφυπνίσεις" σε ένα μόνο όνειρο. Αυτό το φαινόμενο έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές σε ταινίες του Hollywood.

7. Στην προσπάθεια να βρεθούν θεραπείες για διανοητικές παθήσεις, έχουν επιχειρηθεί μερικές πολύ παράξενες μέθοδοι. Το 1650 ο Athanasius Kircher (ένας Ιησουίτης διανοούμενος) εφηύρε ένα μουσικό όργανο για την θεραπεία της μελαγχολίας.
Το όργανο αυτό με το όνομα "Katzenklavier" αποτελούνταν από μια σειρά από γάτες ακινητοποιημένες σε στενά κλουβιά και με τις ουρές τους να είναι τοποθετημένες κάτω από ένα πληκτρολόγιο. Όταν πατιόνταν τα πλήκτρα, οι γάτες μιαούριζαν από τον πόνο παράγοντας την "θεραπευτική μουσική".

8. Το 1859 μια ηλιακή καταιγίδα έπληξε την γη (η μεγαλύτερη στην καταγεγραμμένη ιστορία). Προκλήθηκε από πολυπληθείς ηλιακές κηλίδες και ηλιακές καταιγίδες. Ήταν δε τόσο έντονη που το σέλας έκανε την εμφάνιση του ακόμη και στην καραϊβική ενώ αυτό που εμφανίστηκε στα βραχώδη όρη ήταν τόσο λαμπρό που οι χρυσοθήρες νόμιζαν ότι ήταν πρωί. Έβγαλε εκτός λειτουργίας τις τηλεγραφικές γραμμές στην Ευρώπη και την βόρειο Αμερική. Αν θέλετε να ψάξετε για περισσότερες πληροφορίες, ψάξτε με τον όρο "Solar storm of 1859" ή "Carrington Event".
Οι ηλιακές κηλίδες του 1859 όπως τις σχεδίασε ο Richard Carrington.

9. Ίσως έχετε προσέξει ότι οι ηθοποιοί και οι παρουσιαστές της Αμερικανικής τηλεόρασης συνήθιζαν να έχουν μια ελαφρώς ποιο εκλεπτυσμένη προφορά από αυτή που ακούγεται σήμερα. Στην πραγματικότητα, αυτή έχει ένα όνομα. Mid-Atlantic English ή Transatlantic accent. Η προφορά αυτή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα και διδασκόταν ολοκληρωτικά στα εσώκλειστα σχολεία προ της δεκαετίας του '60 ή μπορούσε κανείς να την αναπτύξει περνώντας αρκετό χρόνο σε διάφορες αγγλόφωνες κοινότητες, κυρίως στην βόρειο Αμερική και στο Ηνωμένο βασίλειο. Παρότι αυτή η προφορά είναι παρωχημένη σήμερα, κάποιοι ακόμη την χρησιμοποιούν (δείτε το βίντεο).

10. Έχετε παρατηρήσει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν ονόματα (που τους δόθηκαν τυχαία) και τα οποία τους ταιριάζουν απόλυτα? Για παράδειγμα Usain Bolt (ο γνωστός σπρίντερ), Lord Brain (χειρούργος ειδικευμένος στον εγκέφαλο), Alto Reed (σαξοφωνίστας).
Αυτό ονομάζεται "aptronym" από τις λέξεις aptly και named. Μερικοί πιστεύουν ότι το όνομα επηρεάζει τις αποφάσεις που παίρνει ένα άτομο για τον τομέα στον οποίο θα ασχοληθεί, κάτι που χαρακτηρίζεται και ως ντετερμινισμός.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Einai poli xrisima!!!

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com