Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/22/2009 10:02:00 π.μ.

Τα πιο παράξενα φέρετρα.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Μια ταφή στη Γκάνα δεν είναι ένα συνηθισμένο θέαμα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φέρετρο είναι ένα μικρό έργο τέχνης, που αντικατοπτρίζει τη φαντασία των ντόπιων τεχνιτών, αλλά και τον εκλιπόντα, αφού τα τοπικά έθιμα, θέλουν την οικογένεια να τιμάει την μνήμη του νεκρού και να πει (μέσω του φέρετρου) την ιστορία της ζωής του αποθανόντος.
Οι Τεχνίτες στην πρωτεύουσα της Γκάνας, ειδικεύονται στο να φτιάχνουν ξύλινα φέρετρα για τον σκοπό αυτό. Τα φέρετρα συνήθως μιλούν για ένα σημαντικό γεγονός, ένα σύμβολο των νεκρών, απεικονίζουν το επάγγελμα του, το χόμπι του, την κοινωνική του θέση κ.α.
Για να φτιαχτεί ένα φέρετρο μπορεί να πάρει και ένα μήνα, αλλά η εκφραστικότητα του είναι αυτό που μετράει. Εν τω μεταξύ, όλο αυτό το διάστημα, το σώμα του νεκρού διατηρείται στο νεκροτομείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com