Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/06/2009 09:04:00 π.μ.

Μια τρομακτική αλήθεια για την Ινδία.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

10
Αν και το blog αυτό δεν σας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους θέματα, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια σύντομη αναφορά σε ένα άρθρο που πέτυχα σήμερα στον διαδικτυακό τόπο της guardian.co.uk, γιατί ειλικρινά μερικές φορές νομίζω ότι θα σκάσω. Το παρακάτω άρθρο ίσως είναι μια ακόμη απόδειξη ότι η οικονομική ανάπτυξη δεν συμβαδίζει απαραίτητα και με την ευημερία των ανθρώπων (για να μην πω ότι είναι και αντίθετα σαν έννοιες).
Ινδία. Μια αναπτυσσόμενη οικονομική υπερδύναμη με ένα εφιαλτικό μυστικό. Ποιο είναι αυτό? Περίπου 2.000.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο - ένα παιδί κάθε 15 δευτερόλεπτα - ο υψηλότερος αριθμός στον κόσμο. Πάνω από τα μισά πεθαίνουν τον πρώτο μήνα μετά την γέννηση τους και 400.000 στις πρώτες 24 ώρες της ζωής τους.
Η οργάνωση Save the Children ανακοίνωσε μια σαρωτική αναφορά που αποκαλύπτει ότι οι φτωχοί έχουν την μερίδα του λέοντος στους θανάτους και κατηγορεί την χώρα για την αποτυχία παροχής μιας κατάλληλης υγειονομικής περίθαλψης. Ενώ λοιπόν η παγκόσμια τράπεζα προβλέπει ότι η οικονομία της Ινδίας θα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τον επόμενο χρόνο και η χώρα έχει σημαντικό λόγο μέσα στους G20, τα νούμερα του διεθνούς οργανισμού υγείας την κατατάσσουν στην 171η θέση από 175 χώρες όσον αφορά τις δαπάνες για την υγεία.
Η κακή διατροφή, οι νεογνικές παθήσεις, η διάρροια και η πνευμονία είναι οι κύριες αιτίες θανάτου. Οι φτωχές αγροτικές επαρχίες είναι αυτές που μαστίζονται κυρίως αλλά ακόμη και στην πρωτεύουσα, το Δελχί, που έχει το 20% των κατοίκων της να ζει σε φτωχογειτονιές (βλ. Slumdog millionaire), αναφέρεται διπλασιασμός του δείκτη θνησιμότητας μέσα σε ένα χρόνο, μολονότι οι επίσημες αρχές της πόλης το αρνούνται.
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό συμβούλιο UK India, περίπου 50 εκατομμύρια Ινδοί που ανήκουν στην μεσαία τάξη μπορούν να πληρώνουν για ιδιωτική παροχή υγείας, αλλά αυτοί δεν είναι παρά ένα απειροελάχιστο ποσοστό μπροστά στο 1 δισεκατομμύριο των κατοίκων. Η χώρα διαθέτει περίπου 0.7 νοσοκομειακές κλίνες για κάθε 1.000 κατοίκους τη στιγμή που ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 4.
Η Οργάνωση Save the children αναφέρει επίσης ότι περίπου 9 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε χρόνο πριν την ηλικία των πέντε, με την Ινδία να κατέχει την πρώτη θέση και την Κίνα την 5η. Το Αφγανιστάν εμφανίζεται μέσα στην πρώτη δεκάδα της λίστας που αναφέρεται στην παιδική θνησιμότητα σε αναλογία με το μέγεθος του πληθυσμού, μια λίστα που έχει στην κορυφή την Sierra Leone.
«Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος» (Διονύσιος Σολωμός).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com