Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/19/2009 03:30:00 μ.μ.

Το μυστήριο του μαγνητικού λόφου.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Βρίσκεται 30 χλμ. από την πόλη Leh, και είναι ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στην Ινδία. Ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, έρχονται εδώ για να δουν από κοντά τις μυστηριώδεις μαγνητικές ιδιότητες της περιοχής που ονομάζεται "Magnetic Hill". Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου μέχρι το λόφο, όπου οι οδηγοί ενημερώνονται ότι μπορούν να βάλουν το αυτοκίνητο τους στη νεκρά και να το αφήσουν να κυλίσει στην ανηφόρα με ταχύτητες άνω των 20 km/h.
Οι ιστορίες λένε ότι η μαγνητική ενέργεια είναι τόσο ισχυρή, που τα αεροσκάφη πετούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο για την αποφυγή παρεμβολών.
Αλλά, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει μαγνητισμός ή κάποιο παραφυσικό φαινόμενο, αλλά απλά, μια οπτική ψευδαίσθηση που δημιουργείται από τη διάταξη του περιβάλλοντος χώρου. Μια ελαφρώς κατηφορική κλίση, φαίνεται ανηφορική, δίνοντας της ψευδαίσθηση ότι το αυτοκίνητο "τσουλάει" στην ανηφόρα.
Ακόμα βέβαια και έτσι, δεν παύει να είναι μια εκπληκτική εμπειρία.
Παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και στην Ελλάδα.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχει και στην Ελλαδα
ειναι ενας δρομος εξω απο το Κιατο προς το Κλημεντι

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com