Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/15/2009 07:22:00 π.μ.

Ένα τεράστιο χέρι από πάνω σας!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Ο Καλλιτέχνης Chris O'Shea δημιούργησε ένα εντυπωσιακό project σε έναν δρόμο στο Λίβερπουλ, χρησιμοποιώντας μια τεράστια οθόνη LED.Στην οθόνη, εμφανίζονταν ο κόσμος που περπατάει στον δρόμο, όταν εντελώς ξαφνικά, ένα τεράστιο χέρι αρχίζει να τους "παρενοχλεί" αλλά και να "παίζει" μαζί τους.
Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από το παρακάτω βίντεο.

πηγή : [link]

3 σχόλια:

Ελευθέριος Αργυρόπουλος είπε...

Παιδιά! Έχετε κάνει τραγικά λάθη στην ορθογραφία!
Π.Χ: "Αποκαλείτε Horror Frog...", το σωστό είναι "αποκαλείται" με "αι" 3ο ενικό πρόσωπο! Στην φράση: "Spanish Ribbed Newt...έως ότου νιώσει(...το σωστό είναι "νοιώσει") πως απειλείτε(?) από κάτι.". Το σωστό είναι απειλείται, "αι" 3ο ενικό πρόσωπο!
Κάνετε συνέχεια το ίδιο λάθος!!!
Μπερδεύετε, συνέχεια και σε όλα τα άλλα θέματα, το 3ο ενικό πρόσωπο ενικού με εκείνο το 3ου πληθυντικού!
Π.Χ: Σωστό Παράδειγμα φράσης 3ου ενικού:
"Η Γη κινείται(...και όχι κινείτε!) γύρω από τον άξονα της και γύρω απο τον ήλιο σε ελλειπτική τροχιά".
Παράδειγμα φράσης 3ου Πληθυντικού:
"Με τα λάθη σας κινείτε την εύλογη απορία και προβληματισμό για το που οδεύει η σημερινή νεολαία!"(3ο πληθυντικό: ΕΣΕΙΣ ΚΙΝΕΙΤΕ και όχι το χοντροϊδέστατο λάθος "κινείται").
Αυτά είναι μάθημα κλασσικής στοιχειώδους γραμματικής του δημοτικού!!! Για δώστε μεγαλύτερη προσοχή και όσοι δεν έχουν βγάλει το δημοτικό, ας ρίξουν μια ματιά πως κλίνονται τα ρήματα, ονόματα και ουσιαστικά επιτέλους!
Τα συγκεκριμένα αποτρόπαια λάθη τα βλέπουμε παντού, είναι τραγικό!!!

fenomeno69 είπε...

Αγαπητέ μας φίλε Ελευθέριε, καταρχάς να σε ευχαριστήσω πολύ για τις υποδείξεις σου στα ορθογραφικά μου λάθη, που ευτυχώς για εμένα δεν με εμπόδισαν όχι μόνο να βγάλω το δημοτικό αλλά και το Πανεπιστήμιο!! Όλοι κάνουμε λάθη και υπάρχουν πιο τραγικά λάθη από τα ορθογραφικά τα δικά μου, όπως είναι τα λάθη των γιατρών που μπορούν να στοιχίσουν την ζωή ενός ανθρώπου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν προσπάθησα ποτέ να διορθώσω τα ορθογραφικά μου λάθη διότι τα περισσότερα γίνονται λόγο κεκτημένης ταχύτητας (μιας που στην έκθεση στις πανελλαδικές ήμουν και ο μόνος που έγραψε εκείνη την χρονιά 19 στο δικό μου λύκειο) δεν νομίζω να πείρα 19 με ορθογραφικά λάθη!!
Παρ' αυτά ειλικρινά σε ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου και θα προσπαθήσω να αποφύγω κάθε λάθος στην αρθρογραφία μου από εδώ και πέρα.

bloggeridis είπε...

Επειδή το fenomeno69 πήρε λίγο "προσωπικά" το σχόλιο, το οποίο αφορά όλη την ομάδα του psaxtiria, θα ήθελα να δώσω μια απάντηση στο θέμα αυτό. (την ίδια απάντηση που έδωσα και στον ανώνυμο φίλο μας)

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας γίνεται "επισήμανση" για τα ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη που υπάρχουν σε ορισμένα άρθρα.
Αυτό όμως, για όσους γνωρίζουν, είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και συμβαίνει όχι μόνο στο psaxtiria αλλά σε όλα τα portals και sites του διαδικτύου.
Ο λόγος είναι πολύ απλός.
Το 90% των άρθρων μας, είναι από ξένα blogs και sites. Κατά την διαδικασία της μετάφρασης, αλλά και της δακτυλογράφησης, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί κάποιο συντακτικό ή ορθογραφικό λάθος. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κεκτημένης ταχύτητας αλλά μερικές φορές και της απροσεξίας μας.
Παρόλα αυτά όμως, δεν πιστεύω ότι αποτελούν πρόβλημα στην ανάγνωση και κατανόηση των κειμένων.
Σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή κατά την ελληνοποίηση των άρθρων από όλους όσους ασχολούνται μ' αυτό το θέμα, αλλά η ουσία ενός άρθρου βρίσκεται στο κείμενο και όχι στην ορθογραφία του...

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com