Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν τρόπους να κάνουν τις μπαταρίες ποιο ισχυρές, καταλήγουν να τις φτιάχνουν ποιο ογκώδης και βαριές από τις ίδιες τις συσκευές που καλούνται να ηλεκτροδοτήσουν. Ωστόσο ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Missouri σχεδιάζουν μια πηγή πυρηνικής ενέργειας που είναι ποιο μικρή, ποιο ελαφριά και ποιο επαρκής.
Ο Jae Kwon, βοηθός καθηγητή στο τμήμα ηλεκτρικών μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του πανεπιστημίου Missouri μαζί με την ερευνητική του ομάδα, εργάζονται στην κατασκευή μια μικρής πυρηνικής μπαταρίας η οποία προς το παρόν έχει το μέγεθος και το πάχος ενός μικρού κέρματος και που σκοπό της θα είναι η παροχή ενέργειας σε διάφορα μικρο/νανοηλεκτρομηχανικά συστήματα (M/NEMS). Μολονότι οι πυρηνικές μπαταρίες προκαλούν ανησυχίες στο ευρύ κοινό, ο Kwon λέει ότι είναι ασφαλείς.
"Οι άνθρωποι ακούν την λέξη πυρηνικό και σκέφτονται κάτι πολύ επικίνδυνο. Ωστόσο, πηγές πυρηνικής ενέργειας χρησιμοποιούνται ήδη και με ασφάλεια σε μια ποικιλία συσκευών όπως βηματοδότες, δορυφόρους και υποθαλάσσια συστήματα".
Η πρωτοπορία της ομάδας δεν έγκειται μόνο στο μέγεθος της μπαταρίας αλλά και στον ημιαγωγό που χρησιμοποιήται. Η μπαταρία του Kwon διαθέτει ημιαγωγό σε υγρή μορφή αντί στερεή. "Το επικίνδυνο σημείο στην χρήση μιας ραδιενεργής μπαταρίας είναι όταν έχεις συλλέξει την ενέργεια. Τότε, μέρος της ραδιενέργειας μπορεί να καταστρέψει την κρυσταλλική δομή του ημιαγωγού. Χρησιμοποιώντας υγρό ημιαγωγό πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε το πρόβλημα" δηλώνει ο Kwon, ο οποίος πιστεύει ότι με την εφαρμογή διαφορετικών υλικών μπορούν οι επιστήμονες να την κάνουν λεπτότερη από μια ανθρώπινη τρίχα.
Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com