Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/20/2009 01:05:00 μ.μ.

Berkeley Pit – Ένα τοχικό τουριστικό αξιοθέατο!

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Silver State Helicopter Tour
To Berkeley Pit βρίσκεται στο Butte της Μοντάνα και είναι ένα πρώην ανοιχτού τύπου ορυχείο χαλκού, το οποίο περιέργος έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο. Είναι ένα μίλι μάκρος και περίπου μισό μίλι πλάτος με βάθος στα 1780 μέτρα, εκ΄των οποίων τα 900 από αυτά είναι γεμάτα από εξαιρετικά τοξικό νερό.
butte_berkeleypit
Στην επιφάνεια, το δηλητηριώδες νερό μοιάζει πολύ με αίμα και είναι τόσο κορεσμένο σε χαλκό, που οι ανθρακωρύχοι ήταν σε θέση να κάνουν την συγκομιδή του μετάλλου απευθείας από το νερό. Από 13 εκατομμύρια γαλόνια νερού, παρήχθησαν 400.000 κιλά χαλκού!
bpit_photo_8
Το όξινο νερό περιέχει χημικές ουσίες όπως αρσενικό, κάδμιο, ψευδάργυρο και θειικό οξύ και εάν επρόκειτο να πιείτε λίγο, θα είχε διαβρώσει όλα το πεπτικό σας σύστημα, πριν προλάβετε να πάθετε δηλητηρίαση. Το 1995, ένα κοπάδι χήνες που μετανάστευαν προσγειώθηκε στο Berkeley Pit, αλλά δεν ξαναπέταξε. Βρέθηκαν συνολικά 342 κουφάρια από τις χήνες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα για την προστασία των πουλιών.
Butte Trolley Tour
Αλλά, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα, "καλά πράγματα" που μπορούν να ανακαλυφθούν από τα τοξικά απόβλητα. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει νέα είδη βακτηρίων που έχουν προσαρμοστεί στις σκληρές συνθήκες του Pit Berkeley, με την παραγωγή ιδιαίτερα τοξικές ουσίες που βελτιώνουν την ικανότητα επιβίωσης. Αυτές οι χημικές ουσίες έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικές στον καρκίνο και μια μεγάλη έρευνα γύρω από αυτό το θέμα είναι σε εξέλιξη.
berkeley_pit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com