Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/09/2009 09:29:00 μ.μ.

5+1 χαρακτηριστικές σκηνές Parkour από την μεγάλη οθόνη.

Αναρτήθηκε από Sourouklemes

1. Gizmo.

Η πρώτη αυτή ταινία είναι ίσως και η ποιο άγνωστη στους λάτρεις του Parkour. Πρόκειται για το ποιο παλιό χρονολογικά δείγμα από την κωμωδία Gizmo στην οποία παίρνει μέρος ο Γερμανός Amim Dala του οποίου το σλόγκαν ήταν "καλύτερα 10 δευτερόλεπτα φόβου παρά ένας μήνας εργασίας". Ο Dala προηγείται του David Belle, του ιδρυτή του Parkour, περισσότερα από 50 χρόνια.


2. Banlieue 13 (Αγγλικός τίτλος: District 13).
Imdb: [Link]
Ίσως μια από τις ποιο γνωστές σκηνές Parkour. Πριν από αυτήν, ο David Belle δεν ήταν ακόμη γνωστός. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο.


3. Casino Royale.
Ιmdb: [Link]
Η γνωριμία μας με τον καινούργιο James Bond, Daniel Craig, έγινε εν μέσω εκρήξεων, ρεαλιστικής δράσης και ενός υπέροχου εναρκτήριου πεντάλεπτου με Parkour.


4. Ong Bak: Muay Thai Warrior.
Imdb: [Link]
Στην ταινία αυτή που πρωταγωνιστεί ο Tony Jaa υπάρχουν κάποιες πολύ ωραίες σκηνές Parkour όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω. Σε αντίθεση με το District 13, δεν υπάρχουν ντουμπλαρίσματα ή μεσολάβηση υπολογιστών κάτι που μας κάνει να εκτιμάμε αυτό που βλέπουμε ακόμη περισσότερο.


5. Yamakasi.
Οι Yamakasi είναι μια ομάδα Γάλλων δεξιοτεχνών του Parkour που σχηματίστηκε το 1997 από τους David Belle, Sébastien Foucan, Yann Hnautra, Charles Perrière, Malik Diouf, Guylain N'Guba-Boyeke, Châu Belle-Dinh, και Williams Belle.
To concept της ταινίας μοιάζει με αυτό του Ρομπέν των δασών αλλά με λιγότερα βέλη και πολυκατοικίες αντί για κάστρα. Δείτε το βίντεο και απολαύστε τους.


6. The Office.
Για το τέλος αφήσαμε το +1 που αναφέρεται στον τίτλο του άρθρου. Το ξεχωρίζουμε από τα άλλα γιατί είναι μια κωμική προσπάθεια των Michael Scott και Dwight Schrute, δυο γνωστών χαρακτήρων στην Αμερικανική TV, να επιδείξουν την τεχνική τους στο Parkour.

Πηγή: [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com