Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

10/12/2009 02:24:00 μ.μ.

2009 Η χρυσή χρονιά για το Ελληνικό Bowling.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Παρόλο που στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με το Bowling, εν΄τούτοις, είχα πλήρη άγνοια για το πόσο οργανωμένο είναι αυτό το σπορ στην χώρα μας. Έτσι, όταν διάβασα για την πορεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπόουλινγκ, δεν μπορούσα να μην κάνω μια αναφορά για το θέμα αυτό.
Όπως αναφέρει η Απογευματινή :

"Ούτε στα πιο τολμηρά μας όνειρα, πριν από μερικά χρόνια, δεν θα φανταζόμασταν αυτή τη λαμπρή και ένδοξη πορεία του Ελληνικού Bowling στην Ευρώπη. Σε δύο επίπεδα βρίσκεται αυτή η επιτυχία: πρώτον, στην καλά οργανωμένη Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ (ΕΟΜ) που συγκρότησε σχολές προπόνησης και στην τέλεση διεθνών αγώνων στην Ελλάδα.
Η πρώτη φορά ήταν το 2007. Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη, έμεινε στην ιστορία ως η τελειότερη οργανωτικά, ευρωπαϊκή διοργάνωση, γεγονός που αναβάθμισε την Ελληνική Ομοσπονδία Μπόουλινγκ ( ΕΟΜ ) και παράλληλα αποτέλεσε την απαρχή, συνεχών διεθνών διοργανώσεων στη χώρα μας. Το 2008 η ΕΟΜ διοργάνωσε τους 11ους Μεσογειακούς αγώνες στα Χανιά με απίστευτη "οικογενειακή" ατμόσφαιρα! Κορυφαία φετινή διοργάνωση ήταν το Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Mega Place στα Χανιά της Κρήτης τον Σεπτέμβριο.

Η συνολική προσπάθεια της ΕΟΜ, σε όλη την ελληνική επικράτεια και των αθλητών, έφερε ονειρικά αποτελέσματα. Μετά το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των νέων το 2007 (πρώτο στην ιστορία του Ελληνικού Μπόουλινγκ) η Εθνική Ομάδα Νέων κατέπληξε τους πάντες στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2009, που διεξήχθη στο Μάλμοε της Σουηδίας κερδίζοντας και πάλι το χρυσό μετάλλιο, με αθλητές τους Στεφανίδη Γεώργιο, Κριζίνη Ευάγγελο, Σελλά Θωμά και Ζαφρά Αντώνιο.

Λίγους μήνες μετά, στο Montpellier της Γαλλίας, η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε συλλογή μεταλλίων στους 12ους Μεσογειακούς Αγώνες Μπόουλινγκ με τους Σταθάτο, Κριζίν, Ροβιθάκη και Παπαδημητρίου.

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Μπόουλινγκ (ECC 2009), με συμμετοχή των πρωταθλητών και πρωταθλητριών από 38 χώρες της Ευρώπης, ο πρωταθλητής μας Γιάννης Σταθάτος, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό για γερά νεύρα, κέρδισε τον Γερμανό Micheal Kramer και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, ενώ η πρωταθλήτρια μας Νατάσσα Ροβιθάκη, που κατάγεται από τα Χανιά, έχασε στον προημιτελικό από την Αγγλίδα αντίπαλο της και κατετάγη στην 5η θέση.

Την αμέριστη υποστήριξη είχε το ECC 2009 από την Νομαρχία Χανίων, το Mega Place Bowling και την Vodafone που ήταν ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης.

Μετά από όλες αυτές τις κορυφαίες επιτυχίες, δικαίως πλέον μας χαρακτηρίζουν στην Ευρώπη ως την πλέον υπολογίσιμη δύναμη μαζί με τους Σκανδιναβούς.
Πολλά συγχαρητήρια και καλή δύναμη σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτόν τον άθλο του Ελληνικού Μπόουλινγκ!

πηγή : [link]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com