Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

Οι συνομωσιολόγοι στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι τα bots, που προέβλεψαν με ακρίβεια την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και το τσουνάμι του 2004, τώρα μας αποκαλύπτουν ότι κάποιας μορφής καταστροφή θα συμβεί στον πλανήτη στις 21 Δεκεμβρίου 2012.
Τα bots είναι ένα λογισμικό που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο με τα αποκαλούμενα spiders των μηχανών αναζήτησης - τα οποία κάνουν αποδελτίωση των ιστοσελίδων στο διαδίκτυο - και αναπτύχθηκε την δεκαετία του '90 για να προβλέπει τις κινήσεις του χρηματιστηρίου. Έρπουν διαμέσου σχετικών ιστοσελίδων, σημειώνοντας λέξεις κλειδιά και εξετάζοντας το κείμενο γύρω απ' αυτές. Η θεωρία είναι ότι αυτό μας δίνει μια επίγνωση της "σοφίας του πλήθους", καθώς οι σκέψεις χιλιάδων ανθρώπων συναθροίζονται μέσα σε αυτές. Ωστόσο, η τεχνολογία αυτή αργότερα οικειοποιήθηκε για μια ποιο αμφιλεγόμενη - κατά κάποιους ανόητη - χρήση, αυτή της πρόβλεψης του μέλλοντος.
Η μελέτη των bots επάνω στο "διαδικτυακό κουβεντολόι" λέγεται ότι έδωσε προειδοποιήσεις για τρομοκρατικά χτυπήματα και οι συνήγοροι της αποτελεσματικότητας τους ισχυρίζονται ότι το έκανε επιτυχώς πριν τις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Ο George Ure, ένας από τους δυο άντρες πίσω από τα bots, λέει ότι το σύστημα του προέβλεψε ένα "γεγονός παγκόσμιας αλλαγής" που θα γινόταν μέσα σε 60 με 90 ημέρες μετά τον Ιούνιο του 2001.
Παρά την ασάφεια της πρόβλεψης του, πολλοί πίστεψαν για την γνησιότητα της. Τώρα οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι η τεχνολογία μπορεί να προβλέψει φυσικές καταστροφές και ότι προέβλεψε τον σεισμό που οδήγησε στο τσουνάμι του 2004 καθώς και τον τυφώνα Katrina.
Η ποιο πρόσφατη και γενικόλογη πρόβλεψη είναι ότι η 21η Δεκεμβρίου 2012 σηματοδοτεί το τέλος του κόσμου, πιθανώς λόγω μιας "μετατόπισης των πόλων". Όπως λένε οι οπαδοί αυτής της θεωρίας, η αποκάλυψη του 2012 προβλέφθηκε από το ημερολόγιο των Μάγια, το βιβλίο της Αποκάλυψης και το Κινεζικό κείμενο του I Ching.
Οι σκεπτικιστές τονίζουν αρκετά σφάλματα σε αυτήν την θεωρία:
  • Πρώτον, το ίντερνετ μπορεί εύλογα να αποκαλύπτει την γνώση του πλήθους για το χρηματιστήριο ή ακόμη και για τρομοκρατικά χτυπήματα μιας και τα παραπάνω είναι γεγονότα που οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση. Αλλά η ικανότητα των bot να προβλέπουν μια φυσική καταστροφή δεν είναι μεγαλύτερη από μια απλή αναζήτηση στην Google.
  • Δεύτερον, οι προβλέψεις είναι τόσο ασαφείς που είναι χωρίς νόημα, επιτρέποντας τους οπαδούς τους να προσαρμόζουν τα γεγονότα μέσα σε αυτές αφού γίνει κάποιο περιστατικό.
  • Τρίτον, οι προφητείες αυτο-μεγεθύνονται. "Όσο περισσότεροι άνθρωποι γράφουν για το 2012 και το τέλος του κόσμου, τόσο περισσότερα δεδομένα συλλέγουν τα web bots για αυτήν την ημερομηνία", λέει ο blogger του dailycommonsense.com.
Η θεωρία της μετάπτωσης των πόλων βασίζεται επάνω σε μια πραγματική επιστημονική θεωρία με την ονομασία "γεωμαγνητική αντιστροφή", η οποία προτείνει ότι η πολικότητα της Γης μετατοπίζεται κάθε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ωστόσο, η θεωρία αυτή με την παρούσα της μορφή δεν ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των bot για το ότι πρόκειται να συμβεί την συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι καλύτερες εκτιμήσεις υποστηρίζουν ότι κάθε μετατόπιση ολοκληρώνεται σε μια περίοδο 5.000 ετών.
Πηγή: [link]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΌ. ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΩΝ ΤΟΥ?

Sourouklemes είπε...

Αγαπητέ μου φίλε/φίλη, το θέμα πολύ απλά έχει ώς εξής: Εμείς δεν ξέρουμε το καλύτερο για εμάς. Αυτοί ξέρουν τι είναι καλό να γνωρίζουμε και τι όχι. Εμείς είμαστε απλώς νούμερα σε κάποιους καταλόγους. Αυτοί παίζουν με τα νούμερα, δηλαδή εμάς.
Όσον αφορά την δυνατότητα πρόβλεψης, πρόσφατα άρχισα να βλέπω την σειρά του History Channel με τον τίτλο "Nostradamus Effect" και στην οποία γίνεται αναφορά στα web-bots, στο 3ο ή 4ο επεισόδιο. Δεν θυμάμαι με σιγουριά. Εκεί αναφέρονται κάποια περισσότερα πράγματα απ' αυτά που γράφω εγώ στο άρθρο αυτό.

Sakis.R είπε...

σε αυτο κανετε λαθος.Και ομως οσο και αν ασαφεις νομιζετε οτι ειναι κατι προκειται να συμβει το 2012.Φυσικα οχι καταστροφες σεισμοι και αλλες τετοιες υπερβολες.Για περετεπω πληρφοριες δειτε εδω http://www.klik.gr/magazine/09/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B7-%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%82-13%CE%B7%CE%B6sec

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com