Psaxtiria

Εδώ θα δείτε θέματα αστεία, παράξενα και γενικά οτιδήποτε θεωρήσαμε ότι αξίζει να μοιραστούμε μαζί σας. Ο σχολιασμός είναι ανοιχτός σε όλους.

9/18/2009 09:12:00 π.μ.

Γυάλινη παραλία - Όταν η φύση αναλαμβάνει ρόλο.

Αναρτήθηκε από bloggeridis

Η μητέρα φύση έχει την ικανότητα να "διορθώνει" τις βρομιές μας, όταν την αφήσουμε να πάρει τον έλεγχο. Αυτό ακριβώς συνέβη και στο Φορτ Μπράγκ της Καλιφόρνιας, όπου οι δυνάμεις της φύσης πήραν έναν σωρό από απορρίμματα και τα μετέτρεψαν σε κάτι μοναδικό: Την γυάλινη παραλία (Glass Beach), στο βόρειο Mendocino, η οποία απέκτησε αυτό το όνομα λόγο των τόνων από κομμάτια γυαλιού που έχουν αντικαταστήσει την άμμο της παραλίας.
Από το 1950 ως το 1967, το έδαφος που είναι τώρα η γυάλινη παραλία, ήταν στην κυριότητα μια επιχείρησης ξυλείας, αλλά χρησιμοποιήθηκε, ανεπίσημα, ως χωματερή από τους κατοίκους. Κάτι που φαίνεται ότι ήταν αποδεκτό πριν από 50-60 χρόνια και έτσι η περιοχή γέμισε με οικιακά απόβλητα, ηλεκτρικές συσκευές, ακόμα και με αυτοκίνητα. Αν και έγιναν διάφορες προσπάθειες καθαρισμού της παραλίας κατά τη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν, η παραλία δεν ξαναβρήκε την αρχική της μορφή. Αντίθετα, τα κομμάτια από τα σπασμένα γυαλιά, λόγο της τριβής και της διάβρωσης από την αλμύρα, άλλαξαν για πάντα την εμφάνισή της.
Η περιοχή αγοράστηκε τελικά από το κράτος το 2003 για 2.48 εκατομμύρια δολάρια και μετατράπηκε σε έναν τουριστικό προορισμό, στον οποίο όμως απαγορεύεται στους επισκέπτες να πάρουν κομμάτια γυαλιού από την παραλία, σαν αναμνηστικά.
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την παραλία, αλλά και για την γύρω περιοχή, κάνοντας κλικ εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας ενημερώνουμε ότι τα σχόλια θα αναθεωρούνται πριν δημοσιευτούν στο blog επειδή, όπως φάνηκε στην πορεία, κάποιοι χρησιμοποιούν την αμεσότητα της δημοσίευσης για να προσβάλλουν το blog και τους αναγνώστες του.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα. Τα μόνα σχόλια που θα απορρίπτονται είναι τα υβριστικά και τα spam.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Related Posts with Thumbnails
Humor Blogs - BlogCatalog Blog Directory blogarama - the blog directory GreekBloggers.com Add to Technorati Favorites blog directory Blog Flux Directory blog search directory SYNC ME @ SYNC GoLedy.com